Danfoss er vært for Naturfagsmarathon

6. marts 2019 Uddannelse

Onsdag står i naturvidenskabens tegn på Danfoss, som har besøg af flere hundreder folkeskoleelever, der deltager i Naturfagsmarathon – og de forskellige klasser skal løse udfordringer, der hører med under overskriften: Livet i byen.

Naturfagsmarathon skal gøre unge mennesker interesserede i naturvidenskab.

”Og det virker faktisk, fordi vi har en anderledes måde at undervise på. Og vi oplever, at der er lærere, der bagefter begynder at bruge den slags undervisning”, siger Nanna Seidelin fra Videnskabernes Hus, der står for Naturfagsmarathon i hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har 62 Naturmarathonsdage i 55 kommuner”, siger hun.

Jørgen Mads Clausen bød velkommen

”Jeg håber, at Naturmarathon kan anspore nogle unge mennesker til at blive teknikere”, sagde Jørgen Mads Clausen til SønderborgNYT, inden han tog mikrofonen bød de mange unge mennesker velkommen:

”Jeg er glad for at se alle I kommende iværksættere eller ingeniører. Jer, der kan li’ noget med teknik”, sagde Jørgen Mads Clausen, der har været med til at udvikle undervisningskonceptet.

Jørgen Mads Clausen er sikker på, at dagen vil åbne skoleelevernes øjne for, at ikke alt er svært.

”I er inviteret for at opleve, at tingene faktisk er simple. Men de er lette at gøre komplicerede”, sagde han og fortalte lidt fra sin egen barndom.

”Jeg fik et gammelt ur, der ikke virkede og jeg ville finde ud af, hvordan sådan et laver tid. Jeg vidste, der var tandhjul indeni, men fandt også en fjeder og det var den, der lavede tiden”, sagde han. For ham var det en aha-oplevelse.

”Og det er sådan nogle oplevelser, om I gerne skal have hver eneste dag”.

Chancerne for at det lykkedes i dag, er ret gode.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk