Danfoss finder elever til administrationen på EUX på BC Syd

30. juni 2017 Uddannelse

Et tæt samarbejde mellem EUX Business’ praktikkonsulent og lokale virksomheder er en succes for alle, når elevpladser skal besættes.

”Vi stiller krav til eleverne og forventer at de er aktive i deres jobsøgning, hvis de vil have en praktikplads efter sommerferien. Den kommer ikke af sig selv”, siger praktikkonsulent Lotte Frandsen.

I løbet af foråret har Business College Syd haft flere arrangementer, hvor virksomheder og afgangselever på EUX & EUD Business ”speeddater” hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Speeddating forløber ofte på den måde, at repræsentanter for virksomheden fortæller om virksomheden og dernæst om deres forventninger til kommende elever. Herefter får eleverne mulighed for en individuel samtale med virksomheden. Det er et koncept, der fungerer, og både virksomhed og elev får mulighed for at se hinanden lidt an på en mere uformel måde.

”Der er stor forskel på elevers ønsker til læreplads, så vi bruger meget tid på at lære eleverne godt at kende for at kunne hjælpe med det rigtige match mellem elev og virksomhed”, siger Lotte Frandsen.

Business College Syd har et tæt samarbejde med Danfoss om rekruttering af elever og EUX eleverne været på Danfoss-besøg for at høre om mulighederne for en praktikplads. EUX eleverne mødte nuværende administrations- og økonomielever, der fortalte om arbejdsopgaver og om at være ansat i en stor international virksomhed.
”Vi har haft et godt samarbejde med skolen, som har gjort det muligt at vi kunne ansætte syv økonomi- og administrationselever fra Business College Syd”, siger Camilla Norden Bødker Rossen, som er HR konsulent i Danfoss.

Business College Syd giver også andre virksomheder en hånd med at finde elever og man er altid velkommen til at henvende sig til skolen, hvis man er interesseret i at ansætte en elev.

EUX Business elever har siddet et ekstra år på skolebænken for at opnå højere niveauer i en række fag, hvilket gør dem ekstra attraktive for virksomhederne, og giver eleverne mulighed for at tage en videregående uddannelse på linje med gymnasieeleverne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk