Danfoss forberedt på fremtidens arveafgift

23. april 2013 Erhverv

Danfoss bestyrelsesformand og medejer Jørgen Mads Clausen ser meget gerne, at arveafgiften i familieejede virksomheder falder bort på betingelse af, at pengene bliver i virksomheden.

Familieejede virksomheder skal i dag betale 15 procent af aktiekapitalen i arveafgift, når en virksomhed går i arv fra forældre til børn, og konsekvensen er, at de mange penge ikke kan investeres skriver DR.

Jørgen Mads Clausen fra Danfoss siger, at hvis der sker dødsfald og man ønsker at bevare virksomheden i familien betyder arveafgiften, at der bliver trukket penge ud af virksomhederne for at betale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen ejer med sine søskende halvdelen af aktierne i Danfoss, mens Bitten og Mads Clausen fonden ejer den anden halvdel. Jørgen Mads Clausen trådte i 2008 tilbage som adm. direktør i Danfoss for at blive bestyrelsesformand.

– I Danfoss har vi forberedt os godt, men arveafgiften betyder, at en del penge ikke kan bruges eller investeres, fordi de skal betale arveafgiften, hvis nogen dør, siger Jørgen Mads Clausen.

– Hele Danmarks erhvervsliv bygger på virksomheder, som enten er eller har været familieejede. Derfor skal arveafgiften suspenderes, så længe pengene bliver i virksomheden, siger han til DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

De kommende år ventes flere end 10.000 generationsskifter, og det skyldes ifølge Jørgen Mads Clausen en pukkel, fordi der i ’60erne blev stiftet mange familievirksomheder, da det gik godt i Danmark, og de er ved at skulle gennem et generationsskifte.

Konservative og Liberal Alliance vil have fjernet arveafgiften som et led i 2. del af regeringens vækstplan.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...