Danfoss forberedt på fremtidens arveafgift

23. april 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Danfoss bestyrelsesformand og medejer Jørgen Mads Clausen ser meget gerne, at arveafgiften i familieejede virksomheder falder bort på betingelse af, at pengene bliver i virksomheden.

Familieejede virksomheder skal i dag betale 15 procent af aktiekapitalen i arveafgift, når en virksomhed går i arv fra forældre til børn, og konsekvensen er, at de mange penge ikke kan investeres skriver DR.

Jørgen Mads Clausen fra Danfoss siger, at hvis der sker dødsfald og man ønsker at bevare virksomheden i familien betyder arveafgiften, at der bliver trukket penge ud af virksomhederne for at betale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen ejer med sine søskende halvdelen af aktierne i Danfoss, mens Bitten og Mads Clausen fonden ejer den anden halvdel. Jørgen Mads Clausen trådte i 2008 tilbage som adm. direktør i Danfoss for at blive bestyrelsesformand.

– I Danfoss har vi forberedt os godt, men arveafgiften betyder, at en del penge ikke kan bruges eller investeres, fordi de skal betale arveafgiften, hvis nogen dør, siger Jørgen Mads Clausen.

– Hele Danmarks erhvervsliv bygger på virksomheder, som enten er eller har været familieejede. Derfor skal arveafgiften suspenderes, så længe pengene bliver i virksomheden, siger han til DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

De kommende år ventes flere end 10.000 generationsskifter, og det skyldes ifølge Jørgen Mads Clausen en pukkel, fordi der i ’60erne blev stiftet mange familievirksomheder, da det gik godt i Danmark, og de er ved at skulle gennem et generationsskifte.

Konservative og Liberal Alliance vil have fjernet arveafgiften som et led i 2. del af regeringens vækstplan.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...