Danfoss har købt hele Artemis Intelligent Power Ltd

14. januar 2021 Erhverv

Danfoss overtager nu alle aktiviteter hos Artemis Intelligent Power Ltd, AIP,  – en udviklings- og ingeniørvirksomhed der – med base i Edinburgh – specialiserer sig i hydraulisk systemudvikling.

Opkøbet er en meget vigtig del af Danfoss’ planer for udrulning af den revolutionerende Digital Displacement-pumpe i hele verden.

I oktober 2018 overtog Danfoss aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power og indgik på samme tidspunkt et joint venture med Mitsubishi Heavy Industries, MHI, med Danfoss som hovedaktionær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med dagens annoncering vil AIP indgå fuldt i forretningssegmentet Danfoss Power Solutions.

Danfoss Power Solutions’ Vice President for R&D Jeff Herrin siger:

”Digital Displacement er en teknologi, der øger effektiviteten og sænker brændstofforbruget markant for maskiner, der kræve hydraulisk væskekraft. Det har potentiale til at reducere CO2-emissioner fra industriog off-highway maskiner. Teknologien er vigtig, fordi den forbedrer effektivitet, produktivitet og kontrol, plus den reducerer brændstofforbruget i sektorer, hvor det er teknisk udfordrende at reducere co2 udledningen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seneste års udvikling har styrket forventningerne til Digital Displacement teknologien, hvilket har gjort det muligt for AIP at producere de første kommercielle løsninger og samarbejde med OEM’er i Europa, Kina og USA – med positiv feedback.

”Den fulde erhvervelse af AIP giver os mulighed for at fremskynde udbredelsen af Digital Displacementteknologi på vores kernemarkeder inden for industri og off-highway,” siger Jeff Herrin.

I 2018 begyndte Danfoss på et projekt til 22 millioner pund sammen med den britiske regerings Advanced Propulsion Center. Målet var at udvikle off highway-maskiner med lav CO2 udledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eric Bretey, direktør, Digital forskydning for Digital Displacement i Danfoss Power Solutions, siger i en pressemeddelelse:

”Digitalisering er en helt central driver i vores branche, og Digital Displacement passer strategisk med vores ambition om at skabe en bæredygtig udvikling og transformation. Digital Displacement teknologien giver os en konkurrencemæssig fordel, når det gælder udvikling af innovative bæredygtige løsninger og systemer og markedsføring af disse. ”

Med overtagelsen vil omkring 60 kolleger blive en del af Danfoss’ Digital Displacement-team. Alle produkter vil fremover blive solgt under navnet Danfoss Digital Displacement.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...