Danish Crown og Jobcenter får ledige i fast arbejde

23. marts 2016 Gråsten

Danish Crown og Sønderborg Kommune har gennem de seneste år hjulpet hinanden med at få ledige danskere i arbejde på slagteriet i Blans. Det sker ved at sende ledige i oplæring på hold af 16 personer ad gangen. De seneste to år er omkring 80 ledige kommet i fast arbejde. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/09/danish-crown.jpg” alt=”danish crown” width=”208″ height=”116″ />

På Danish Crown slagteriet i Blans skal de jævnligt bruge nye medarbejdere i produktionen. Før i tiden slog de annoncer op og stod selv for rekrutteringen, men det var svært”, siger fabriksdirektør Ole Carlsen i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune:

”Tidligere har vi haft problemer med at få fyldt pladserne med danskere, og i stedet været nødsaget til at ansætte folk fra eksempelvis Østeuropa og Tyskland. Men det har Jobcenteret hjulpet med. Dem, vi ansætter i dag, bor i Danmark”.

Forpligtelse overfor danske ledige

Og det er en vigtig detalje, mener Jan Prokopek, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune:jobcenter

”Vi har en forpligtelse over for de danske ledige, som gerne vil i arbejde. De skal hjælpes bedst muligt. Men derudover har det jo også en betydning samfundsmæssigt, at vi holder udgifterne til offentlig forsørgelse nede, samtidig med at jobs og skatteindtægter bliver her i Sønderborg. Så vi er rigtig glade for samarbejdet med Danish Crown”, siger Jan Prokopek Jensen.

Ordningen med at sende ledige i holdtræning på Danish Crown har eksisteret i omkring to et halvt år. Det foregår på den måde, at Jobcenteret står for visitationen blandt de ledige og sætter et hold – Danish Crown oplærer og ansætter.

De seneste to et halvt år har der minimum kørt to store hold med 16 kursister om året plus 3 mindre hold med fire til seks personer.

I alt er omkring 80 ledige kommet i fast arbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk