Dansk Folkeparti stemmer imod planen om et biogasanlæg i Kværs

3. juni 2019 Politik

Nu gør Dansk Folkeparti alvor af truslen om at stemme imod byggeriet af et biogasanlæg ved Kværs, når der på tirsdagens møde i Teknik- og Miljøudvalget skal tages stilling til den lokalplan, som skal bane vejen for biogasanlægget.

Stefan Lydal vil nu bede partifællerne om at stemme imod byggeriet, selvom det er en del af ProjectZero-visionen:

“Jeg er meget overvældet af de mange høringssvar, der går på tung trafik og trafiksikkerhed for især de bløde og helt små trafikanter og selvom jeg ved at NGF vil forsøge at løse mest muligt med god planlægning af chaufførernes ruter, så ændrer det jo ikke ved det faktum, at der stadig er mere end 100 tunge transporter som skal til og fra anlægget på daglig basis, og de vil altså alt andet lige kunne mærkes lokalt”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti og som også er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti ønsker derfor at se på en alternativ placering, og en sådanne findes faktisk indenfor en afstand af blot ganske få kilometer. Krydser man kommunegrænsen mod vest, finder man i Kliplev en grund, der længe har været lokalplanlagt til et biogasanlæg, men som endnu mangler at blive bebygget:

“Der er jo også planer om et biogasanlæg ved Kliplev og tegningerne fra det anlæg viser, at gasledningen også føres til Sønderborg. Det betyder jo, at vi kan lade Nature Energy bygge i Kliplev og alligevel få glæde af gassen i Sønderborg”, sagde Stefan Lydal søndag aften til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meldingen fra Stefan Lydal kommer efter at han har nærlæst de mange høringssvar, der er kommet i forbindelse med planerne om at bygge et biogasanlæg i Kværs.

“På bagrund af de mange borgeres bekymringer for især de trafikale forhold, og de nye oplysninger om udviklingen i Kliplev, vil Dansk Folkeparti således opfordre til en dialog imellem parterne Sustainable Bio Solutions Aabenraa, NGF Nature Energy og BioenergiSyd, for at finde fælles fodslag om ét stort anlæg i Kliplev, til alles glæde, fremfor to større anlæg med få kilometers mellemrum, til gene for mange”, slutter Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nygaard har tidligere udtalt til SønderborgNYT, at hun er fortørnet over, der pludselig går landspolitik i sagen:

“Dansk Folkeparti ligger skidt i meningsmålingerne her op til folketingsvalget og det handler jo om Jan Rytkjær Callesens valg”, sagde Aase Nyegaard til SønderborgNYT i maj måned.

Udtalelsen kom efter at Dansk Folkeparti havde meldt ud, at de overvejede at stemme imod planen om et biogasanlæg i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

For år tilbage var der planer om vindmøller ved Kværs, men de planer blev bremset af Socialdemokratiet.

Vindermøllerne var også en del af ProjectZero-visionen.

opdateret 08:05 med yderligere kommentarer fra udsendt pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...