De ældste klasser fra fri- og privatskoler mødes i Universe

5. april 2018 Uddannelse

Udskolingseleverne i kommunens privat og friskoler oplever ofte, at de har et mindre netværk, end deres jævnaldrende kammerater på folkeskolerne. Det gør vi nu noget ved.

Fredag samles godt 250 af udskolingseleverne fra de frie grundskoler i Sønderborg Kommune i Universe Park.

Arrangementet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem kommunens frie grundskoler og Universe og har til formål at hjælpe fri- og privatskolernes elever til at få et større netværk blandt deres jævnaldrende.

Ofte er det sådan at friskoleelever skal skabe en del af deres netværk uden for skoletiden. Her er det både en udfordring for eleverne med små årgange og kommunens mange lokalsamfund. Efterhånden som eleverne bliver ældre, opstår der et naturligt behov for at mødes med andre jævnaldrende, ikke kun på de sociale medier, men også at mødes personligt, skriver skolerne i en pressemeddelelse.

Her vil vi som fri- og privat skoler hjælpe eleverne, idet vi med det gode samarbejde vi i forvejen har, nu også kan byde ind med nogle fælles aktiviteter for vore elever. Indtil videre arbejder vi på at lave to årlige arrangementer for alle friskolernes udskolingselever.

Artiklen fortsætter under annoncen

To fokusområder

Det ene arrangement har fokus på det naturvidenskabelige område og det andet har fokus på det humanistiske område. På denne måde kan vi både lave et spændende undervisningsforløb for eleverne og give dem en helt særlig oplevelse som privat- eller friskoleelever.

I det daglige er fri- og privatskolerne det trygge og nære valg, og når vi går sammen, kan vi skabe store oplevelser for vore elever, på tværs af geografi og forskellige skoleprofiler.

Vi forventer at de årlige arrangementer vil lette elevernes overgang til deres kommende ungdomsuddannelser. Eleverne kommer til at møde en del af de andre unge, som de senere vil møde, både når de kommer til introkurser på uddannelsesstederne og når de senere starter på deres ungdomsuddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af dem kender allerede hinanden, enten rigtigt eller måske kun fra de sociale medier, og på denne måde får vi også trukket de yngste af udskolingseleverne med ind i det fællesskab, som er så vigtigt for at de kan skabe en fælles identitet som friskolelever.

Arrangementet i Universe på fredag er det første af disse arrangementer. Der er tilmeldt godt 250 elever til arrangementet, hvor eleverne fra de forskellige skoler bliver blandet og sendt ud til en række forskellige undervisningsforløb som Universe har sørget for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et par af de større skoler havde andre planer i år, men har givet tilsagn om at ville være med næste år, hvor vi så bliver over 400 elever til de fælles arrangementer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...