De frivillige brandværn er i livsfare

27. maj 2014 Uncategorized

Fire borgmestre og et folketingsmedlem kæmper for at bevare de frivillige sønderjyske brandværn.

Ellen Trane Nørby vil bede regeringen garantere, at de frivillige brandværn overlever.

Ellen Trane Nørby vil bede regeringen garantere, at de frivillige brandværn overlever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det danske beredskab skal reformeres, og her er der lagt op til, at de frivillige sønderjyske brandværn nedlægges.

De fire borgmestre i Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa siger alle, at de frivillige brandværn løser deres opgaver på bedste og billigste vis.

Nu er Venstres Ellen Trane Nørby gået ind i sagen:

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi har en regering, der meget ofte har overset vores landsdel i deres generelle politik. Først skulle vi vinke farvel til Sergentskolen i Sønderborg, så lod regeringen togene køre uden om grænselandet, og nu vil de nedlægge vores frivillige brandværn, som er en del af vores landsdels kultur og historie gennem 130 år. Det understreger, hvor lidt forståelse den nuværende regering har for de områder af landet, der ligger uden for de største byer, og derfor vil jeg nu bede forsvarsministeren om at give en garanti for, at vi kan bevare vores frivillige brandværn, siger Ellen Trane Nørby til tvsyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...