De frivillige brandværn er i livsfare

Arkivfoto
Arkivfoto
27. maj 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Fire borgmestre og et folketingsmedlem kæmper for at bevare de frivillige sønderjyske brandværn.

Det danske beredskab skal reformeres, og her er der lagt op til, at de frivillige sønderjyske brandværn nedlægges.

De fire borgmestre i Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa siger alle, at de frivillige brandværn løser deres opgaver på bedste og billigste vis.

Nu er Venstres Ellen Trane Nørby gået ind i sagen:

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi har en regering, der meget ofte har overset vores landsdel i deres generelle politik. Først skulle vi vinke farvel til Sergentskolen i Sønderborg, så lod regeringen togene køre uden om grænselandet, og nu vil de nedlægge vores frivillige brandværn, som er en del af vores landsdels kultur og historie gennem 130 år. Det understreger, hvor lidt forståelse den nuværende regering har for de områder af landet, der ligger uden for de største byer, og derfor vil jeg nu bede forsvarsministeren om at give en garanti for, at vi kan bevare vores frivillige brandværn, siger Ellen Trane Nørby til tvsyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...