De mindre uddannelsesbyer slår de store universitetsbyer

30. juli 2016 REGIONALT

Særligt uden for de store universitetsbyer København og Aarhus er der grund til at glæde sig over listen med nye studerende, der netop er offentliggjort, skriver Fyens Stiftstidende.alsion

De videregående uddannelser i Region Hovedstaden og Region Midtjylland ligger nemlig under det nationale gennemsnit på to procent flere optagne studerende i 2016 sammenlignet med året forinden.

Til gengæld er antallet steget med hele fire procent i Region Sjælland, der skal byde velkommen til 244 flere studerende i år.

Også Region Syddanmark klarer sig bedre end gennemsnittet.

CBS-forsker Lise Lyck er blandt andet forfatter til bogen “Udkantsdanmark og sammenhængskraft i Danmark”.

Hun kalder udviklingen for “meget positiv”.

– Det er det, fordi uddannelse i og for sig er den bedste mulighed for at få en økonomisk udvikling i gang i et samfund, siger Lise Lyck til Fyens Stiftistidende.

Venstre-regeringens udflytning af statslige arbejdspladser har sendt et vigtigt signal til kommende studerende, mener forskeren.

“Mange vil faktisk gerne studere i nærheden af, hvor de bor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men de har haft en opfattelse af, at der ikke er arbejdspladser uden for København og Aarhus”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...