De unge skal have én indgang til kommunens gode råd

10. marts 2016 Uddannelse

Når EASV pakker alle deres bøger sammen og flytter dem i Alsion, så rykker der en ungeafdeling ind i lokalerne på Ørstedsgade, hvor Ungdoms- og Uddannelsesvejledningen og Ungdomsskolen skal bo.

dk/wp-content/uploads/2016/03/IMG_0054-300×296.jpg” alt=”Udvalgsformand Erik Lorenzen fortæller, at ligesom erhvervslivet, så får de unge også én indgang til kommunen.” width=”300″ height=”296″ /> Udvalgsformand Erik Lorenzen fortæller, at ligesom erhvervslivet, så får de unge også én indgang til kommunen.

“I samme bygning har vi 10. klasse og så eleverne tæt på de mennesker, der kan give dem gode råd om uddannelse”, siger Carsten Lund, direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Det smarte ved at same tingene, det er, at de unge kun  skal ind gennem én dør, når de har spørgmål ti uddannelse eller andre ting, der har med kommunen at gøre.

“Det betyder at en ung kan gå indenfor og stille sine spørgsmål og så kan han få at vide, hvem han kan komme tilbage og snakke med på et senere tidpunkt”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT.

“Nogle af de unge skal guides fra UU-vejlederne til de afdelinger i kommunerne, der har med voksne at gøre”, siger Erik Lorenzen, som er udvalgsformand for Børne og Uddannelsesområdet.

Carsten Lund understreger at Ungdomsskole og UU-vejledningen er for alle unge mellem 15 og 25 år.

“Og nu kommer Ungeafdelingen til at ligge tæt på skolerne, så det er bare at kigge indenfor”, siger han. Indenfor kan der fotælles om gymnasier, EUC, VUC, STU og alt muligt andet, som unge kan have brug for at kende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk