Debatindlæg: Hallo, det er Robotti du taler med

22. januar 2022 Broager

Ole Hansen, Illerstrandvej, skriver:

Ifølge borgmesterens ord i en artikel på SønderborgNYT har kommunen fået 5,3 millioner til udvikling af kunstig intelligent teknologi i forbindelse med en borgers anmodning om aktindsigt.

Jeg forestiller mig, at resultatet med forsøgsordningen bliver, at en eventuel ansøger, der beder om aktindsigt, bliver mødt af en Robot, der stiller ligegyldige – dumme – og ikke relevante spørgsmål og svar, så den person, der gerne vil have aktindsigt i sin sag, lægger røret på og løber skrigende bort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det dét, kommunen ønsker?

Ifølge borgmesteren kunne ovenstående tiltag give mulighed for at frigive administrative ressourcer til mere borgernære opgaver. Magen til søgt argumentation, skal man lede længe efter – efter min mening.

Nej, Borgmester, hvad med i stedet for at kigge indad, om der f.eks. er noget, der er ravruskende galt og som kunne administreres på en nemmere måde?

Tillad mig at give et eksempel:

Jeg har siden februar 2020 anmodet om aktindsigt angående afslag på behandling af en forespørgsel om udstykning Nejsli i Broager. Og – hold nu fast – hele fire gange  har Ankestyrelsen bedt Sønderborg Kommune om at omgøre afgørelsen og optage sagen /anmodningen fra undertegnede – på ny.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester – hvorfor skal en forespørgsel om aktindsigt forhales/fordrejes og hemmeligholdes og køre to år i træk. Du kunne på daværende tidspunkt, da du den 7. november 2019 sad for bordenden til møde i Strategisk Jordforsyning, have givet grønt lys for åbenhed i udvalgets afgørelse/tekst!

Så, Borgmester, når du argumenterer for nødvendigheden af indførelse af kunstig intelligens, Robbotti, for at få frigjort ressourcer til mere borgernære opgaver, tror jeg, at du fuldstændig fejlvurderer situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kan kun opfordre til mere åbenhed, ærlighed og ordentlighed, derved havde unødvendige ressourcer kunnet været sparet- ca. 85 procent. Men jeg kan ikke undlade at tænke, at der åbenbart har været noget i teksten/afgørelsen i mødet i Strategisk Jordforsyning, som ikke tåler offentlighedens lys!

Come on Borgmester. Vi er nu i år 2022. Der er gået to år, og sagen om aktindsigt er stadig ikke afsluttet.

Tror du, at det kunne have hjulpet med en Robbotti?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...