Debat: Husk at mange gerne vil bo i Gråsten-området

5. maj 2015 Gråsten

Byrådsmedlem Sven Jensen, Venstre, skriver:

Det er ikke nogen hemmelighed, at Sønderborg Kommune har en negativ udvikling i forhold til antallet af indbyggere. Der er flere, der flytter fra kommunen, end der flytter til kommunen.gråsten3

For bl a at vende denne udvikling er Byrådet i færd med at lave en bosætningsstrategi. På et temamøde i slutningen af marts i år blev byrådet præsenteret for det første udkast. Dette udkast har stor fokus på Nordals, hvor det største fald i indbyggertal er registreret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre havde man fuldstændig glemt området Gråsten, Rinkenæs, Kværs og Tørsbøl.

Lige nu oplever Gråsten og Rinkenæs en positiv udvikling målt på antallet af bosættelser.

Det skal kommunen udnytte.gråsten

Gråsten, Rinkenæs, Kværs og Tørsbøl ligger meget attraktivt i forhold til det nye supersygehus i Aabenraa, hvor der i de kommende år forventes at komme mange nye arbejdspladser. Alene dét gør området meget attraktivt at satse på i forhold til nye attraktive byggegrunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Området har allerede meget mere at byde på: Et mangfoldigt skolevæsen, gode idrætsfaciliteter, mange indkøbsmuligheder, god infrastruktur i forhold til Flensborg og Sønderborg og en fantastisk natur med adgang til både skov og vand.

Vi skal som byråd turde at satse på nye tilflyttere, og det kan vi blandt andet gøre ved at etablere byggegrunde i Gråsten, Rinkenæs, Kværs og Tørsbøl.

Ikke kun 10 eller 20 grunde. Nej, hvis vi vil noget, skal vi op på 100 og til en pris, som ingen kan sige nej til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal se det som en fremtidsinvestering – og det skal prisen afspejle.

Sven Jensen mener, at der skal gøres jeget mere ud af Gråsten og omegn.

Sven Jensen mener, at der skal gøres jeget mere ud af Gråsten og omegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Attraktive byggegrunde gør det ikke alene.

Når børnefamilier skal vælge det sted de ønsker at bosætte sig, er bl a skoleforholdene en afgørende faktor. Vi skal derfor samtidig undersøge mulighederne for at bygge en hel ny og moderne skole i Gråsten/Rinkenæs-området, som erstatning for de nuværende. Det gør området – og dermed Sønderborg Kommune – til et attraktivt bosætningssted.

Det koster penge at satse, men jeg mener, det koster mere at lade være. Vi har ikke tid til at vente, og jeg vil derfor opfordre alle partier i Sønderborg Byråd til at tage positivt i mod forslaget, så vi kan komme hurtigt i gang med at byde mange nye borgere velkommen til Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...