Debat: Mere motion og gratis skolemad gi’r bedre trivsel

SF går ind for mere motion og gratis skolemad. Arkivfoto: Ole Kæhler
SF går ind for mere motion og gratis skolemad. Arkivfoto: Ole Kæhler
24. februar 2024 Sønderborg Skrevet af: Redaktion

Jørgen Jørgensen, SF Sønderborg, skriver: 

Socialdemokraterne Jesper Smaling og Jesper Larsen er af den opfattelse, at der nu skal satses på mere bevægelse og idræt i folkeskolerne. Fordi det fremmer trivsel og indlæring hos børnene. Glimrende. Det kan vi i SF kun være enige i. Men vi undres også en smule. Hvorfor først nu? Mere motion, bevægelse og idræt, svarende til 45 minutter om dagen, var jo en del af Folkeskolereformen i 2014. Har socialdemokraterne da siddet solidt på hænderne siden da?

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ladet børnene mistrives?

I SF tror vi faktisk det bedste om socialdemokraterne – i hvert fald dem i Sønderborg – og at de vil børnenes bedste, når de ønsker mere og bedre trivsel blandt børnene. Mere motion og bevægelse er godt, men hvorfor ikke går hele vejen og ad åre indføre obligatorisk skolemad til alle børn, som SFU-Sønderborg fornylig forslog i et læserbrev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskningen har igen og igen bekræftet, at gratis skolemad fremmer trivslen blandt børn og øger deres sundhed og indlæring. Mere motion og gratis skole er således en win-win situation, der særlig vil komme børn fra ressourcesvage hjem til gode.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...