Debat: Politikerne får altid deres vilje igennem i byggesager

16. marts 2023 Sønderborg

Arne Nielson, Sønderborg, skriver:

Borgmester Erik Lauritzen er atter ude med en bagatellisering af alvorlige, dokumenterede, kommunale svigt og det er jo ikke første gang, at en byggesag eller -tilladelse går gruelig gal. Jeg kan eksempelvis nævne Den Tyske Børnehave i Broager, som kun kunne bygges under anvendelser af fifleri med hensyn til en ændring af lokalplanen. Fordi embedsværket havde vurderet sagen fakta forkert og dermed var tvunget til en såkaldt tillempning således, at det tyske mindretal og Slesvigsk Parti fik deres børnehave. Borgernes berettigede protester blev fejet bordet, politikerne fik deres vilje ført igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sagen med de store sommerhuse i Mommark og deres manglende lovlighed er atter et veldokumenteret bevis på kommunal ansvarsfraskrivelse, hvor man fravælger gældende lovgivning. Nu er Erik Lauritzen og hans proselytter alvorligt bekymrede for et økonomisk krav fra de bygherrer – som har fået den kommunale udstedte byggetilladelse – såfremt at sommerhusene ikke kan bygges.

Vi er nu kommet til følgende faktum: Borgmester Erik Lauritzen lyver aldrig, men han fortier atter den korrekte sandhed og lader borgerne betale regningen for den nu planlagte lovliggørelse af sommerhusene og det samtidig med, at systemet ’pisser på’ de sommerhusejere, som altid har skullet overholde den for området gældende lokalplan. Fremadrettet skal de være belastet med gener fra en stor trafik gennem det eksisterende sommerhus område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan opstår så disse bemærkelsesværdige fejlbehandlede byggesager. Der er i kommunen ansat en embedsdame, Chef for Plan og Myndighed, Sille Marcussen Dall, der atter – ligesom i sagen med børnehaven i Broager – slipper behændigt fra sit ansvar i det fejlbehæftede udførte arbejde.

Hvilket ansvar den nu fratrådte direktør, Bjarke Eriksen, har i denne sag, bør der kunne oplyses om og også om hvorvidt den forhenværende udvalgsformand, Åse Nyegaard, kan gøres medansvarlig for det indtrufne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Sønderborg Kommune har igen leveret dokumenterede beviser på et embedsapparat, der ikke – og aldrig – kommer til at virke således, at gældende bliver overholdt.

Ansvaret skal alene pålægges vores kommunaldirektør Tim Hansen og i sidste ende borgmester Erik Lauritzen.

Ingen kvaler, borgerne betaler.

Redaktionen: Både borgmester Erik Lauritzen og forvaltningsdirektør Willy Feddersen har læst debatindlægget – ingen af dem ønsker at kommentere på indholdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...