Debat: Udvid håndværkerfradraget og stop sort arbejde

28. februar 2019 REGIONALT

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, skriver:

Da 2018 blev til 2019 startede et nyt år, hvor danskerne igen kan trække lønudgifter til rengøring eller hulmursisolering fra på selvangivelsen. Her i Sydjylland trækker over 10 procent af skatteyderne hvert år service- og håndværkerudgifter fra på selvangivelsen.

Håndværkerfradraget er altså populært, og derfor blev jeg glad, da Venstre startede 2019 med at sige, at de vil ophæve ordningens tvangsopdeling i service og håndværk, og heldigvis ser det ud til at blive gennemført nu, hvor Dansk Folkeparti og de konservative også bakker op om ideen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sort arbejde har i flere år været på retur, men de seneste tal fra Rockwool Fonden viser desværre, at nu stiger antallet af arbejdstimer uden moms og skat igen.

Netop derfor vil det være en god ide, at gøre det endnu mere attraktivt at købe på regning ved at udvide håndværkerfradraget til ikke kun at omfatte grønne håndværksopgaver, men alle former for opgaver.

Og vi bør også lade forbrugerne selv bestemme, hvad de vil bruge deres fradrag på 18.300 kroner til – og ikke som i dag, hvor 6.100 kroner må bruges på service, og 12.200 kroner må bruges på håndværksopgaver.

Udvid håndværkerfradraget og gør det attraktivt at få alle håndværks- og serviceopgaver udført på regning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk