Debat: Vil ha’ bygget i Broager i en fart

Byggeri. Arkivfoto
Byggeri. Arkivfoto
19. juni 2024 Broager Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver:

Den største skuffelse over at Teknik, By og Boligudvalget ikke viste vilje og mod til, at prioritere et nyt boligområde i Broager over nogle af de andre opgaver i forvaltningens opgaveportefølje, har efterhånden lagt sig. Dog ikke sådan at jeg nu er jublende lykkelig over den beslutning udvalget tog tirsdag den 11. juni, hvor de bestemte, at et kommuneplanstillæg for det ny boligområde i Broager skal afvente revideringen af kommuneplanen i slutningen af 2025. Hvilket reelt vil sige, at med lidt held kan Michael Ebbesen starte byggeriet op i starten af 2026.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Teknik, By oig Boligudvalget Kirsten Bachmann har sagt, at hun håber på at speede processen op. Der mangler boliger i Broager og der er derfor stor vilje i Tekbik, By og Boligudvalget til at få gang i Michael Ebbesens boligprojekt.

Fakta er dog stadig sådan, at udvalgets beslutning jævnfør referatet har en tidshorisont, der hedder starten af 2026.

Med en prioritering af projektet over nogle af de andre opgaver i forvaltningen kan tidshorisonten kortes af med et helt år. Det matcher nogenlunde de mål og forventninger Michael Ebbesen har haft, da han fik ideen til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil bruge alle de knapper, jeg kan trykke på for, at boligprojektet får den prioritering, det har brug for.  Nemlig at lokalplan og kommuneplanstillæg laves samtidig og ikke skal afvente revideringen af kommuneplanen i slutningen af 2025. Bruge al min politiske indflydelse på at borgerne i Broager og bygherre Michael Ebbesen kan få deres drømme opfyldt hurtigst muligt.

Måske lykkes det. Måske lykkes det ikke.Men forsøget det skal gøres.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...