Debatindlæg: Borgmesteren deler sine tanker om Augustenborgs havn

29. september 2021 Augustenborg

Borgmester Erik Lauritzen skriver:

I Socialdemokratiet er vi åbne for forskellige forslag og processen omkring Augustenborg havn.

Byrådets partier har med budgetaftalen slået fast, at der i 2022 skal ske en udvikling af havnen i Augustenborg og det nye byråd skal beslutte, hvordan den skal udvikles.

Det er en rigtig god beslutning, fordi tiden nærmer sig, hvor industriaealerne på havnen med foderstofforretning og siloanlæg kan frigøres.

Jeg glæder mig til at få afklaret og besluttet, hvordan havneområdet skal udvikle sig og være med til at løfte Augustenborg som attraktiv bosætningsområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem årene har der været mange idéoplæg, projektforslag og visioner, som er italesat fra mange forskellige organer og enkeltpersoner. Nu skal der konkluderes, så der bliver en godkendt rammeplan for området. Og de mange ideer skal indgå i drøftelserne Karen Mølbæk – augustenborger og socialdemokratisk byrådskandidat – gav forleden udtryk for sine og vores tanker.

Herunder bragtes spørgsmålet om Siloerne på banen. Karen Mølbæk – og med hende mange andre – ønsker at siloernes potentialer indgår i den kommende debat og beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er ret sikker på, at der både i og uden for Augustenborg findes næsten ligeligt antal meninger for og imod bevarelse og anvendelse af siloerne. Jeg tror  – og jeg ved det om Socialdemokratiet- at der i alle politiske partier er både for og imod.

Også selvom Mikkel Blønd fra de konservative giver udtryk for, at Konservative har indtaget en hel klar holdning om at siloerne skal væk. Og det er jo helt ok at man har besluttet sig. Men Mikkel Blønd skriver også at ‘Socialdemokratiet vil’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nej, vi er ikke fastlåste men åbne for ideer. Men i sidste ende skal der jo laves en plan, som skal godkendes af Byrådet. Og jeg vil arbejde på, at det bliver – som vi plejer med store projekter – en beslutning med bredest mulig opbakning.

Jeg og i Socialdemokratiet lægger vi os ikke fast på det ene eller andet. Vi kan hver især have drømme og ideer og dem vil vi bringe ind sammen med alle de borgere, foreninger og byrådskollegaer, når den endelige plan skal beskrives og besluttes.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk