Debat: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver:

I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af Region Syddanmark.

Derudover har Danmarks Radio tidligere afdækket, at enkelte læger har haft vagter i op til 60 dage i træk – uden fridage – hvilket i høj grad øger risikoen for fejlskøn.

Artiklen fortsætter under annoncen

På baggrund heraf har jeg på vegne af socialdemokraterne bedt regionens forvaltning om en redegørelse og forslag til tiltag, der kan sikre, at PLO lever op til kontrakten og at ingen læger arbejder uansvarligt længe.

På sigt skal vi overveje en anden ordning, som sikrer en mere stabil og sikker drift i Lægevagten.

En mulig løsning herpå kunne være samme ordning, som man har indført i Region Hovedstaden, hvor det er fastansat personale, som driver lægevagten.

De nuværende tilstande med manglende kontraktopfyldelse og lange arbejdsperioder kan ingen være tjent med.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...