Debatindlæg: Vis Jeres unge erhvervsuddannelserne

2. januar 2020 Uddannelse

Af Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland

Blandt Dansk Byggeris medlemmer i Sydjylland kan vi ligesom mange andre steder mærke manglen på medarbejdere med en erhvervsuddannelse i rygsækken. Derfor er det vigtigt, at vi viser alle vores unge, hvad man egentlig kan, hvis man vælger en faglært uddannelse.

En af de oplagte muligheder for at gøre det er til danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne – DM i Skills. Men vi skal også gribe det som en chance for at vise de unge, der endnu ikke har valgt en uddannelse, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse på EUC Syd giver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til DM i Skills kan elever fra folkeskolen opleve de mange unge rollemodeller dyste mod hinanden og se det flotte håndværk, de udfører. Samtidig er det en god mulighed for at få en snak fra ung til ung, om det at tage en erhvervsuddannelse.

Så hvad end du er folkeskolelærer eller forælder, vil jeg varmt anbefale dig at få talt om valg af uddannelse med de unge. Vi har brug for dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...