Den 12. januar inviterer Det Blå Gymnasium folkeskolernes afgangsklasser indenfor

21. december 2022 Uddannelse
Pressefoto
Pressefoto

Sæsonen for valg af ungdomsuddannelse er i fuld gang, da unge fra folkeskolens afgangsklasser senest 1. marts – sammen med deres forældre – skal foretage et stort valg om, hvilken uddannelse, de skal vælge. Her er det vigtigt både at vide noget om fag, studieretninger, gymnasiets faglige og sociale miljø og mulighederne for videreuddannelse efter studentereksamen. Mindst lige så vigtig er dog stemningen og den fornemmelse, som skolen giver den unge til åbent hus.

Til åbent hus på Det Blå Gymnasium kan man høre om gymnasiets adoptionsordning, hvor lokale virksomheder indgår en aftale om samarbejde, besøg m.m. med en gymnasieklasse, ligesom der vil være information om et særligt tilbud til elitesportsudøvere, der både tager skole og sport seriøst. Vi forstår de udfordringer det giver, at ville begge ting på en gang, og vi vil gerne understøtte, at man lykkes med begge dele, skriver gymnasiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En studentereksamen fra Det Blå Gymnasium giver samme mulighed for at søge optagelse på de videregående uddannelser som andre gymnasier, men giver derudover en ekstra mulighed for at komme i lønnet praktik i udlandet med både løn og tilskud til rejse og husleje. Det kan være en god idé at bruge et sabbatår på den måde.

”Vi glæder os til at byde velkommen på Det Blå Gymnasium med et program, som giver mulighed for at få en rundvisning af gymnasiets elever og danne sig et indtryk, møde elever, undervisere med mere, stille spørgsmål og høre om de mange spændende muligheder efter studentereksamen. Det Blå Gymnasium tilbyder mange nye businessfaglige og samfundsvidenskabelige fag og studieretninger, som man ikke kender fra folkeskolen, og som det derfor giver god mening at komme og opleve,” siger direktør Bente Esbensen Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det Blå Gymnasium holder åbent hus torsdag den 12. januar fra kl. 19.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...