Den nationale cykelrute -der løber gennem Sønderjylland – kåres i Holland

28. februar 2019 Erhverv

Den nye nationale cykelrute N8 – Østersøruten, der bl.a. løber igennem Haderslev, Aabenraa og Sønderborg Kommune, er nomineret til årets cykelrute i Holland.

Ruten blev officielt åbnet den 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

maj sidste år og løber i et 8-tal fra Sønderjylland, over Fyn og videre til Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn. I alt 820 km og altså igennem tre af de sønderjyske kommuner, der er en del af turismesamarbejdet Destination Sønderjylland.

Den nye rute har allerede fået international opmærksomhed og er blevet nomineret til årets cykelrute i Holland på en stor vandre og cykelmesse, der finder sted i Utrecht fra den 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

til den 3. marts. Derfor tager Destination Sønderjylland til Holland for at deltage i præmieoverrækkelsen.

”Vi håber selvfølgelig på, at det er Østersøruten, der vinder, men alene det, at blive nomineret til årets cykelrute i et land man, om noget, forbinder med cykling, er en stor anerkendelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er mange destinationer langs ruten, der har ambitioner om, at udvikle Østersøruten til en af verdens bedste cykelruter og i den forbindelse er det godt at andre også kan se potentialet i det vi arbejder med”, siger Karsten Justesen, der er direktør for Destination Sønderjylland.

Destination Sønderjylland lagde sidste år en strategi for, hvordan man ville arbejde målrettet med at udvikle cykelturisme i området og en af målsætninger var, at skaffe international opmærksomhed omkring østersøruten og Sønderjylland som cykeldestination.

“Derfor havde vi sidste år hollandske pressefolk og interessenter ude og opleve rute og det er det, der har resulteret i nomineringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man dertil kan lægge nyheden om, at Tour de France kommer til Sønderjylland og Sønderborg, har vi de bedst ønskelige forudsætninger for at få omsat strategien så den kan få langvarige turistmæssige effekter for området”, forklarer Karsten Justesen i en pressemeddelelse.

Cykelturismen er et marked i vækst og gæsterne efterspørger nye ruter med et varieret landskab og spændende oplevelsespunkter undervejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har Sønderjylland masser af. Derudover skal overnatningsmulighederne og servicen være i orden, da gæsterne vil sove godt og ikke er interesseret i at fragte bagagen selv. De ting er vi i færd med at få sat i system.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vinder vi ikke nomineringen i Holland, er jeg sikker på, at vi alligevel kommer hjem med de første bookinger i bogen og derfor glæder vi os rigtig meget til at repræsentere Danmark på messen slutter Karsten Justesen.

Kåringen finder sted på messen i Utrecht den 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

marts

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...