Den nationale cykelrute -der løber gennem Sønderjylland – kåres i Holland

28. februar 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den nye nationale cykelrute N8 – Østersøruten, der bl.a. løber igennem Haderslev, Aabenraa og Sønderborg Kommune, er nomineret til årets cykelrute i Holland.

Ruten blev officielt åbnet den 5. maj sidste år og løber i et 8-tal fra Sønderjylland, over Fyn og videre til Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn. I alt 820 km og altså igennem tre af de sønderjyske kommuner, der er en del af turismesamarbejdet Destination Sønderjylland.

Den nye rute har allerede fået international opmærksomhed og er blevet nomineret til årets cykelrute i Holland på en stor vandre og cykelmesse, der finder sted i Utrecht fra den 1. til den 3. marts. Derfor tager Destination Sønderjylland til Holland for at deltage i præmieoverrækkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi håber selvfølgelig på, at det er Østersøruten, der vinder, men alene det, at blive nomineret til årets cykelrute i et land man, om noget, forbinder med cykling, er en stor anerkendelse. Vi er mange destinationer langs ruten, der har ambitioner om, at udvikle Østersøruten til en af verdens bedste cykelruter og i den forbindelse er det godt at andre også kan se potentialet i det vi arbejder med”, siger Karsten Justesen, der er direktør for Destination Sønderjylland.

Destination Sønderjylland lagde sidste år en strategi for, hvordan man ville arbejde målrettet med at udvikle cykelturisme i området og en af målsætninger var, at skaffe international opmærksomhed omkring østersøruten og Sønderjylland som cykeldestination.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor havde vi sidste år hollandske pressefolk og interessenter ude og opleve rute og det er det, der har resulteret i nomineringen. Når man dertil kan lægge nyheden om, at Tour de France kommer til Sønderjylland og Sønderborg, har vi de bedst ønskelige forudsætninger for at få omsat strategien så den kan få langvarige turistmæssige effekter for området”, forklarer Karsten Justesen i en pressemeddelelse.

Cykelturismen er et marked i vækst og gæsterne efterspørger nye ruter med et varieret landskab og spændende oplevelsespunkter undervejs. Det har Sønderjylland masser af. Derudover skal overnatningsmulighederne og servicen være i orden, da gæsterne vil sove godt og ikke er interesseret i at fragte bagagen selv. De ting er vi i færd med at få sat i system. Vinder vi ikke nomineringen i Holland, er jeg sikker på, at vi alligevel kommer hjem med de første bookinger i bogen og derfor glæder vi os rigtig meget til at repræsentere Danmark på messen slutter Karsten Justesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kåringen finder sted på messen i Utrecht den 1. marts

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...