Den røde snor til Center for Industriel Electronik er klippet

3. oktober 2019 Uddannelse

Et unikt samarbejde blev indgået, da Danfoss, LINAK, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU i 2017 skabte Center for Industriel Electronik.

Partnerne har tilsammen investeret 230 millioner kroner i projektet, som blev indviet torsdag eftermiddag med en række taler og rundvisning i bygninger, som blev en del af Alsion.

Lederen for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, bød velkommen til indvielsen:

“I 2017 havde vi grundfortællingen til Center for Industriel Electronik klar og i juli 2019 begyndte vi at flytte ind i den nye bygning”, sagde han og gav ordet til SDUs rektor, Henrik Dam.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ideen til centret er omkring ti år gammel, men for to år siden indgik vi et unikt partnerskab med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune”, sagde Henrik Dam og tilføjede, at man endnu ikke er helt i mål.

“Men vi kan være optimistiske og skal ikke være pessimister”.

Regionsrådsformand Stephanie Lose sagde, at hvis man  vil noget, så skal man gøre det selv.

“Og vi skal blive ved med at arbejde på at få ting til at ske”, sagde hun.

Godt for Danfoss

“For Danfoss er det meget vigtigt, vi har gode uddannelser. Det er det også for LINAK og hele regionen”, sagde Troels H. Petersen fra Danfoss.

“Det er vigtigt for os, vi har adgang til de bedste hjerner, så en stor tak til SDU, regionen, Bent Jensen fra LINAK og Peter Mads Clausen fra BMC-fonden. Og jeg vil også sige tak til borgmester Erik Lauritzen, der virkeligt har bakket op”, sagde Troels H. Petersen.

Kurven er vendt

Stephan Kleinschmidt, som var til indvielse i rollen som viceborgmester, har noteret sig, der har været en periode, hvor både arbejdspladser og mennesker forlod Sønderborg.

“Men den udvikling er vendt og nu uddanner vi de unge mennesker – og det trækker andre unge til – og det er positivt, fordi mange af dem bliver her”, sagde viceborgmesteren.

Herefter klippede talerne samt Bent Jensen og Peter Mads Clausen den røde snor.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk