Der skal laves en lokalplan for Egevej i Adsbøl

10. august 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Den sidste grund i Egevejudstykningen i Adsbøl er solgt og forvaltningen foreslår at udvikle et areal ved Egevej til enfamiliehuse og/eller tæt-lav boliger. Sønderborg Kommune ejer matrikel nummer 255a i Adsbøl, som ligger umiddelbart syd for de eksisterende enfamiliehuse på Egevej. Forvaltningen foreslår, at en del af matrikel nr. 4 i Adsbøl inddrages i lokalplanområdet for at fremtidssikre udstykningen.

Området er i kommuneplanen udlagt til boliger og ligger inden for landsbyafgrænsningen. Projektet kræver, at der udarbejdes en lokalplan – og tirsdag sagde de folkevalgte i Teknik-, By- og Boligudvalget god for, at den bliver lavet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For os i Venstre er det vigtigt med boligudvikling i landdistrikterne, og vi bakker fuldt op om at sætte gang i den her lokalplan i Adsbøl, dog skal vi være obs på trafikafviklingen fra det nye boligområde”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen til SønderborgNYT.

Forvaltningen har planer om at holde et borgerinformationsmøde i den offentlige høringsperiode.

19. april 2024 112, Sydals

Madlavning var årsagen til den voldsomme brand

19. april 2024 112

Torsdag var der brand i et rækkehus på Midthave i Lysabild. “Da vi kom derud fra branden gået gennem taget og der var også ild i taget i nabohuset”, sagde Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jan-Erik Rasmussen, til SønderborgNYT. Politiet har fundet årsagen til branden. “Det ser ud til, at der har været gang i noget madlavning. […]

Læs mere...