Det Blå Gymnasium: 3. g’erne skal nok blive studenter til sommer

2. april 2020 Uddannelse

Mandag forlængede statsministeren nedlukningen af Danmark i to uger. Det tager man i stiv arm på Det Blå Gymnasium, hvor undervisningen længe har været fuldt oppe og køre digitalt. Lærerne har været kreative og udviklet mange nye spændende måder at undervise online på.

For eksempel benytter lektor Birgitte Bøge i engelsk sig af de nye spændende teknologiske muligheder:

”For at træne elevernes mundtlige sprogfærdighed i engelsk, beder jeg dem lave podcasts.

Artiklen fortsætter under annoncen

En 1.g-klasse fik til opgave at fortælle på engelsk om deres nye hverdag midt i coronakrisen. Eleverne er så positive og tager godt imod, hvad end de bliver sat til hver dag”, fortæller Birgitte Bøge i ewn pressemeddelelse.

Maria og Jasmin er 1.g’ere og går på studieretningen International Business. De fortæller om dagligdagen lige nu:

”Vi har endnu ikke vænnet os helt til ikke at gå i skole. Det virker lidt underligt at stå op derhjemme og sidde ved en computer på sit værelse fra kl 8 til kl 14 og lave opgaver eller snakke med lærerne over Teams. Vores undervisere prøver virkelig at få undervisningen til at fungere, så vi lærer noget i den tid, vi er derhjemme. De er rigtig gode til at spørge ind til vores mening omkring den nuværende situation, og at sikre at arbejdsmængden ikke bliver alt for urealistisk. Det skal man virkelig give dem ros for. Men vi savner skolen og at være sammen med klassekammerater.”

Rektor Dorthe Milling Stjernhold sørger for, at selvom undervisningen nu foregår over nettet, så bliver alle formalia overholdt med de obligatoriske projekter, opgaver osv.  Derfor er der heller ingen grund til at frygte, at skolens 3g’erne ikke skal blive studenter til sommer, selvom der endnu mangler svar fra statsministeren på, hvornår eleverne igen skal møde på skolen, og hvordan eksamener skal foregå.

”Vores 3 g’ere skal nok blive studenter til sommer og selvom krisen måske ikke er helt overstået endnu, skal vi nok finde en måde at fejre dem på, som det sig hør og bør med galla, dimission og kørsel, når vi må det igen” siger Dorthe Millling Stjernholm.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk