Det Blå Gymnasium: Legater til flere nuværende og tidligere elever

26. juni 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Flere fonde uddeler i alt 100.000 kr. til dimittender og tidligere elever på Det Blå Gymnasium.

Dimissionen på Det Blå Gymnasium er altid festlig, men den blev ekstra god for otte af årets dimittender og fem tidligere elever, der alle modtog et rejselegat. Dertil kommer legater til bedste kammerat.

Laura Hviid Mogensen er i år dimitteret fra matematiske linje Mini-Master på Det Blå Gymnasium. Hun modtog et legat på 10.000 kr. fra Martin Pedersens Mindelegat. Beløbet skal bruges til et praktikophold i London, hvor Laura har fået praktikplads hos firmaet Comfort Clic, hvor hun skal være redaktør på en hjemmeside. Aftalen om Praktik i Udlandet, PIU, giver mulighed for at opnå en erhvervsfaglig uddannelse med et års praktik, som foregår i en virksomhed i udlandet, skriver Det Blå Gymnasium i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Penge til tysk

Morten Hviid Thorn, der ligeledes er dimitteret fra den matematiske linje på Det Blå Gymnasium i år, modtog også et legat på 10.000 kr. fra Fonden for HK Samuelsen Shipping & International Spedition til et praktikophold i udlandet. Morten skal ligeledes et år i praktik med PIU-ordningen hos firmaet Canbolat Vertriebs i Würzburg i Tyskland – blandt andet for at arbejde med virksomhedskommunikation i praksis og forbedre sine tyskkundskaber.

Mathilde Dünweber er i år dimitteret fra linjen Business & IT på Det Blå Gymnasium. Hun modtog et legat på 10.000 kr. fra Sydbanks Rejselegat. Beløbet skal bruges til et praktikophold i udlandet i virksomheden Amphenol-Tuchel Electronics i Tyskland, hvor Mathilde glæder sig til at forbedre sine tyskkundskaber og lære mere om den tyske kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Praktik i Tyskland

Kathrine Rasmussen, Tobias Toft Dethlefsen og Julie Hansen, der alle dimitterede i år, har hver modtaget 5000 kr. fra et nystiftet legat Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende. Legatet skal bruges til et praktikophold i Tyskland, hvor de skal i gang med en erhvervsfaglig uddannelse i en virksomhed.

Tidligere elev på Det Blå Gymnasium Laurids Thomsen, der dimitterede i 2015, modtog et legat på 10.000 kr. fra Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Spedition til et studieophold i Canada. I tiden som elev på skolen har Laurids været elevrådsformand og deltaget aktivt i mange af skolens aktiviteter. Laurids studerer Business Economics and Administration Management på Aarhus Universitet, og han er kommet ind på University of Victoria i British Columbia i efterårssemestret 2017. Opholdet er en del af hans uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et semester i USA

Simon Timmrick Erbs, der dimitterede i 2012, modtog et legat på 10.000 kr. fra Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Spedition til et studieophold i USA. Simon Timmrick Erbs studerer i Århus, hvor han er i gang med en bachelor i HA,  Almen erhvervsøkonomi. Han er kommet ind på San Francisco State University, hvor han skal studere 5. semester.

Legatmodtager Michael Christensen dimitterede i 2013, og han modtog et legat på 10.000 kr. fra   Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et studieophold i Prag, Tjekkiet. Michael læser Economics and Business Administration på Århus Universitet, og han skal bruge legatet til at studere 5. semester på University of Economics, Prague.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere elev på Det Blå Gymnasium Benjamin Bygvraa Schultz, der dimitterede i 2015, modtog et legat på 10.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et studieophold i USA. Benjamin læser International Business & Politics på Copenhagen Business School, og han er kommet ind på University of North Carolina Kenan-Flagler Business School i efterårssemestret 2017.

Christine Højmark Thomsen, der dimitterede i 2012, modtog et legat på 10.000 kr. fra Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et studieophold i USA i foråret 2017. Christine studerer på Aarhus Universitet, hvor hun læser International Virksomhedskommuni-kation med engelsk og kommunikation, og hun har læst sit 4. semester på San Diego State University.

Artiklen fortsætter under annoncen

Penge til bedste kammerat og til barformanden

HK Sydjylland uddeler 2000 kr. til skolens ”bedste kammerat”. Prisen gik til Gregers Krohn, da han har deltaget aktivt i skolens liv. bl.a. i elevrådet, som hueformand og i ambassadørkorpset, der tager imod folkeskoleelever, når de er på besøg.
Personaleforeningen uddeler ligeledes et legat til årgangens ”bedste kammerat” på 1000 kr., som i år gik til Niels Nikolaj Lund, der har været formand for fredagsbaren.

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...