Det Blå Gymnasium sender tre elever til DM i Erhvervscase

8. september 2016 Uddannelse

Forleden deltog Mette Hagen Andersen, Mie Gram Warringa og Sara Mandau Busch i kampen om at blive regionens bedste inden for erhvervscase. Den regionale konkurrence leder frem til finalen senere på måneden, hvor vi ser, hvem der på landsplan viser de bedste innovative evner. Danmarksmesterskabet i erhvervscase 2016 tager udgangspunkt i firmaet Hansens Flødeis.

Erhvervscase er en stor del af undervisningen for eleverne i 2.g. Fagene Afsætning og Virksomhedsøkonomi indgår i Erhvervscase, hvor der arbejdes med at udvikle elevernes evne til på et metodisk og fagligt grundlag at analysere og vurdere virksomheders planlægning og handlinger. På baggrund det skal eleverne udvikle og præsentere handlingsalternativer for virksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

HHX-eleverne har lavet en række markedsføringsinitiativer til Hansens Flødeis, der skal øge virksomhedens kendskabsgrad og omsætning.

Eleverne blev først og fremmest bedømt på deres ideer til markedsføring af virksomheden. Derudover blev der lagt vægt på elevernes præsentationsteknik, standens udseende og de visuelle virkemidler, som eleverne anvender i opgaven.

Joern Radzio, der til daglig underviser de tre succesrige piger i faget Afsætning, siger:

”Det er enstor glæde at opleve, hvordan eleverne kan omsætte læring til praksis, og jeg ser frem til at følge dem til finalen i Vejle om to uger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

10 hold skal til DM-finale

Syv handelsgymnasier deltog i de regionale mesterskaber for Syddanmark, som foregik på Ribe Handelsskole.

I alt går 10 hold fra hele landet videre til finalen, der finder sted den 28. september i Vejle.

På Det Blå Gymnasium i Sønderborg glæder rektor Dorthe Milling Stjernholm sig over de tre  dygtige elevers resultat i konkurrencen:

“Vi har mange dygtige elever, der bevidst har valgt Det Blå Gymnasium på grund af de merkantile profilfag blandt andet Erhvervscase. Eleverne har i forløbet i foråret og nu i forbindelse med forberedelserne til den regionale finale været ekstremt engagerede, og jeg er sikker på, at de vil klare sig godt i finalen”, siger hun i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk