Det Blå Gymnasiums elever gør hvad de kan for Verdensmålene

20. februar 2020 Uddannelse

For eleverne på Det Blå Gymnasium er det ikke nok at snakke om klimaet og FNs Verdensmål. Der skal sættes handling bag.

“Så vi har lavet et Verdensmålråd, der skal tage action på tingene her på skolen”, siger Camilla Friis fra Det Blå Gymnaium til SønderborgNYT. Hun og en anden klima- og miljøbevidst elev ved godt, at de ikke kan redde verden.

“Men vi kan gøre en forskel her, hvor vi selv er”, siger Amanda Slaikjer Hansen. Verdensmålrådet skal gøre opmærksom på de ting, som skolens elever kan gøre for et bedre miljø og klima.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For eksempel har vi indført en affaldssortering, som vi opfordrer til, alle på skolen følger – og de pantflasker vi får ind, dem sælger vi og bruger pengene til at feste for”, siger de to elever.

“Vi har fået fat i nogle krus, der er lavet af 100 procent genanvendeligt plastic og når der festes eller er fredagsbar, så er der ét krus på deltager til hele aftenen”, siger Camilla Friis.

Genbrug gavner

“Og så opfordrer vi til, at der genbruges mest muligt. Selv køber jeg rigtigt meget af mit tøj i genbrugsbutikkerne og jeg ser, at det er der mange andre unge, der også gør”, siger Amanda Slaikjer Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolens parkeringsplads er fyldt med biler – og de giver ikke Verdensmål-plusser.

“Derfor har vi lavet en app, så de, der er nødt til at tage bilen hertil, kan finde ud af at køre sammen”, siger Camilla Friis.

De to Verdensmål-bevidste elever ser gerne, at Verdensmålene kommer til at fylde rigtigt meget på hele BC Syd, hvor Det Blå Gymnasium bor.

“Det er jo her, de uddanner fremtidens ledere og de kan brede Verdensmålene endnu mere ud, når de lander ude i virksomhederne”, siger de.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...