Det er rigtigt god adgang alle steder i Universe

15. april 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Universe er netop blevet certificeret af Foreningen God Adgang. Scienceparken har dermed fået et blåt handicap-stempel.

Siden åbningen i 2005 har oplevelsesparken Universe arbejdet med tilgængeligheden i forhold til parkens attraktioner og anlæg.  Ved hver ny attraktion eller ændring af parkens anlæg er tilgængelighed blevet taget i betragtning. Alle kan derfor nemt komme rundt i parken på de brede stier, og mange af parkens attraktioner er ligeledes indrettet til kørestolsbrugere. Universe er kendt som en rummelig og velanlagt park, der byder på flotte og rolige omgivelser, der flittigt bruges af parkens gæster i løbet af et besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Universe er skabt for at skabe interesse for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri for børn og unge. Vi har siden åbningen i 2005 haft fokus på tilgængelig hed i parken – nu er parken blevet gennemgået i dybden og er blevet God Adgang mærket på et meget flot niveau. Vi er stolte af, at være optaget i ordningen, siger adm. direktør Pia Bech Mathiesen.

Handicap-venlighed

I Danmark er ifølge God Adgang hver femte berørt af en form for funktionsnedsættelse. Det være sig kørestolsbrugere, gang-, arm- og håndhandicappede, synshandicappede, hørehandicappede, personer med astma og allergi, udviklingshandicappede, personer med læsevanskeligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Niveau af tilgængelighed i en attraktion som Universe er ikke hverdag for de mange mennesker med funktionsnedsættelse, som gerne vil ud og opleve ting med venner og familie.  Universe er en park, som er egnet for både store og små, unge og gamle. Det er i sandheden en park som kan besøges af alle, siger Ulla Kramer fra mærkeordningen God Adgang.

Der er netop blevet placeret et God Adgangskilt lige i indgangen til Universe parken. Skiltet viser, at parken opfylder alle minimumskrav til tilgængelighed. Detaljerede oplysninger findes på webportalen www.godadgang.dk, hvor attraktioner og spisesteder er listet. Oversigten viser hvilken kategorisering Universe har opnået i forhold til om stedet eller attraktionen har taget højde for kørestolsbrugere, gang-, arm- og håndhandicappede, synshandicappede, hørehandicappede, gæster med astma og allergi, udviklingshandicappede og endelig gæster med læsevanskeligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

For gæster med funktionsnedsættelse er det afgørende at have vished om det er nemt at komme omkring, benytte toiletterne, parkere ved indgangen og interagere med de mange attraktioner i parken.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...