Det gode indeklima – fra tro til fakta

12. april 2017 Sundeved

Familien Kangathran renoverede deres hus i 2008, hvor de blandt andet fik Genvex anlæg og forbedret isoleringen af huset.

”Da vi renoverede huset i 2008 fulgte vi alle gode råd om isolering og energibesparelser, så jeg regnede ikke med, at måleren ville vise os noget nyt. Men vi har talt meget om vores indeklima og synes egentligt, at det er rigtige godt, men vi havde aldrig tænkt på at få det målt, inden vi vandt konkurrencen”, siger Premnath Kangatharan.

Familien var blandt de fem heldige vindere af ProjectZeros konkurrence om et IC-meter i en måned. IC- meteret måler på CO2, varme og fugt og giver dermed et godt billede af husets indeklima.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er blevet bekræftet i, at vi har et sundt hus at bo i. Det giver en god tryghed af få foretaget sådan en måling”, siger Premnath Kangatharan i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

”Derudover opdagede vi, at vores Genvex anlæg slukker om natten. Det skal vi have kigget på, for så stiger CO2 niveauet i huset, og det kan gå ud over søvnen”.

Indeklima som sidegevinst

Når man energirenoverer huset, er et bedre indeklima ofte en sidegevinst, som kan være svær at sætte værdi på. Med et IC-meter bliver det muligt at se, hvordan indeklimaet i huset ser ud både før og efter en renovering. På den måde bliver det tydeligt, hvad du får ud af renoveringen, ikke kun i energibesparelse men også i komfort og velvære med et bedre indeklima.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er kommet mere fokus på indeklimaet, når der bliver energirenoveret. Jeg oplever, at flere og flere også spørger ind til, hvordan de kan få både energibesparelser og indeklima til at spille sammen”, siger Charlie Lemtorp, Charlies Energi og Byggerådgivning.

Eksempler på energirenoveringer, der også kan forbedre indeklimaet, er blandt andet nye vinduer, der reducerer træk og kulde samt udluftningsanlæg med genanvending, der sikrer god ventilation.

Vores hus betyder meget for vores sundhed og velvære, derfor gør du noget godt både for miljøet inde og ude, når du energirenoverer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk