Det rullende Universitet besøgte Det Blå Gymnasium

12. september 2019 Uddannelse

Onsdag morgen mødte gymnasieeleverne på Det Blå Gymnasium ind til en anderledes dag, hvor Det rullende Universitet fra Århus Universitet gav eleverne et indblik i livet som universitetsstuderende med spændende temaer blandt andet ”Reklamer, køn og lureri”, ”Moderne slavehandel”, ”Kærlighedens økonomi”, ”Fake news fed fakta”.

Gymnasiefagene blev præsenteret i ny forklædning og med en anden indfaldsvinkel af de 15 universitetsstuderende fra forskellige fakulteter på Århus Universitet, der indgår i et underviserkorps, der besøger landets gymnasier. Alle elever i Det Blå Gymnasiums 15 klasser mødte 2 gæsteundervisere og to forskellige forløb – derudover var dagen krydret med oplæg om at være studerende med fokus på studieliv, -miljø og trivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover var der en messe, hvor de 400 elever kunne søge yderligere information om de mange forskellige studier. De kunne desuden stille spørgsmål til en studievejleder fra Århus Universitet, som blandt kunne fortælle om karakterkrav, kvote 2-optag og meget mere, skriver gymnasiet.

Især det sidste punkt havde stor interesse hos eleverne, da det kan være en stor mundfuld at flytte hjemmefra og starte på et studie i en stor by.

Rektor Dorthe Milling Stjernholm er begejstret oven på en fantastisk dag, hvor eleverne var engagerede og spørgelystne:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Eleverne har fået et virkelig godt indblik i hvordan livet er som studerende, og det har været en øjenåbner for den enkelte og hans eller hendes muligheder for at gå i gang med en akademisk uddannelse. At det sker via oplæg, hvor fagene har fået et tvist, synes jeg bare er en god ide. Alt i alt en dag, hvor karrierelæring og skolens vision om at ”vi uddanner til virkeligheden” går hånd i hånd med fagene på vores gymnasium”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...