DM i Gymnasievolley på IHS og AGS

28. februar 2020 Uddannelse

Idrætshøjskolen og Alssundgymnasiet har de seneste dage holdt Finalestævne for DM i Gymnasievolley.

Et stævne, der er holdt i Sønderborg, baseret på mange års samarbejde.

Til dagligt bruger både Idrætshøjskolen og Alssundgymnasiet både hinandens elever, faciliteter og undervisning.

“Vi har tradition for at arbejde sammen. Det så vi som en ideel mulighed for, at DM i Gymnasievolley kunne holdes hernede”, siger Christian Lindekrans, idrætslærer på AGS.

Artiklen fortsætter under annoncen

For to år siden var der regionalt stævne, så det er første gang, der er finalestævne i Sønderborg.

“Finalestævnet er større og med overnatning. Det så vi som en mulighed for, at eleverne kunne få en forsmag på oplevelsen i højskolerammerne og ikke mindst på, hvad Sønderborg kan tilbyde”, siger Christian Lindekrans i en pressemeddelelse.

Selve processen og planlægningen af stævnet har samtidig været nemmere, fordi opgaverne kunne fordeles ud på flere hænder. Derfor har stævnet båret præg af overskud til det gode værtsskab på begge skoler.

Peter Lyø, volleyball- og beachvolley-lærer på IHS synes, det er en fantastisk måde at vise skolen frem på.

”Vi er ikke en elitevolleyballskole – alle kan være med og eleverne elsker det. Stævnet har været præget af en stor motivation hos alle involverede.”

Idrætshøjskolen har taget sig af kampprogram, opsætning, indkvartering og selvfølgelig også lidt højskolehygge og så har eleverne selvfølgelig hjulpet godt til med at heppe på hver af deres gamle gymnasier.

DM i Gymnasievolley afholdes hvert år forskellige steder i landet. I år er 17 gymnasier fra hele landet repræsenteret og de kæmper alle intenst og passioneret for at vinde.

Mads Olsen, formand for Volleyball Danmark og idrætslærer på Slagelse Gymnasium fortæller, at det simpelthen bare er sjovt at være med. Eleverne oplever, at det er både fællesskab og konkurrenceånd, så intensiteten og entusiasmen er helt i top.

”Samtidig er Sønderborg et dejligt sted at være og man kan mærke, at Idrætshøjskolen brænder for at spille volleyball. Den forbindelse, der er mellem gymnasierne og højskolen, giver rigtig god mening”, fortæller Mads Olsen.

Det er rigtig fedt, at det foregår i Sønderborg! Der er masser af søde og dygtige spillere med, som gør det fedt at være med”, fortæller Grith Lachenmeier, elev og inkarneret volleyspiller på AGS.

”Det formentlig ikke er sidste gang, AGS og IHS samarbejder om et sådan arrangement,” siger Peter Lyø.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk