DR Nyheder: Der kommer regeringsindgreb i lockouten torsdag

25. april 2013 Politik

DR Nyheder kan nu erfare, at der kommer et indgreb – det bliver præsenteret efter ministermødet torsdag.

Tanken er at det skal hastelovbehandles, så lærerne kan komme i skole igen på mandag, hvilket kan betyde, at Folketinget skal indkaldes i bededagsferien for at få indgrebet på plads.

Det erfarer DR Nyheder.

TV2 er helt på linie med DR og fortæller:

Koordinationsudvalget, der består af de mest indflydelsesrige ministre, har i nat holdt møde, hvor de planlagde og tilrettelagde indgrebet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministrene er indkaldt til møde torsdag morgen, og Socialdemokraternes folketingsgruppe holder møde klokken ni. Planen er, at selve indgrebet vil blive præsenteret på et pressemøde kl. 10 af Helle Thorning-Schmidt og Beskæftigelsesminster Mette Frederiksen.

Når Beskæftigelsesministeren er med til pressemødet, er det fordi, hun teknisk set har stået for udarbejdelsen af lovindgrebet, fortæller TV 2′s politiske redaktør Anders Langballe til tv2.dk.

Den seneste meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2, viste onsdag, at 54 procent af danskerne gerne så et regeringsindgreb i konflikten mens 36 er imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er i høj grad målinger som dem, regeringen har holdt nøje øje med i de seneste uger. Samtidig har det haft betydning, at regeringen og den borgerlige opposition landede en aftale om en vækstplan onsdag aften.

Regeringen kan ikke alene vedtage et lovindgreb. Der skal være flertal i Folketinget, og det kræver derfor, at regeringen får støtte for indgrebet fra enten Enhedslisten eller de borgerlige, skriver TV2.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...