DR Nyheder: Der kommer regeringsindgreb i lockouten torsdag

25. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

DR Nyheder kan nu erfare, at der kommer et indgreb – det bliver præsenteret efter ministermødet torsdag.

Tanken er at det skal hastelovbehandles, så lærerne kan komme i skole igen på mandag, hvilket kan betyde, at Folketinget skal indkaldes i bededagsferien for at få indgrebet på plads.

Det erfarer DR Nyheder.

TV2 er helt på linie med DR og fortæller:

Koordinationsudvalget, der består af de mest indflydelsesrige ministre, har i nat holdt møde, hvor de planlagde og tilrettelagde indgrebet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministrene er indkaldt til møde torsdag morgen, og Socialdemokraternes folketingsgruppe holder møde klokken ni. Planen er, at selve indgrebet vil blive præsenteret på et pressemøde kl. 10 af Helle Thorning-Schmidt og Beskæftigelsesminster Mette Frederiksen.

Når Beskæftigelsesministeren er med til pressemødet, er det fordi, hun teknisk set har stået for udarbejdelsen af lovindgrebet, fortæller TV 2′s politiske redaktør Anders Langballe til tv2.dk.

Den seneste meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2, viste onsdag, at 54 procent af danskerne gerne så et regeringsindgreb i konflikten mens 36 er imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er i høj grad målinger som dem, regeringen har holdt nøje øje med i de seneste uger. Samtidig har det haft betydning, at regeringen og den borgerlige opposition landede en aftale om en vækstplan onsdag aften.

Regeringen kan ikke alene vedtage et lovindgreb. Der skal være flertal i Folketinget, og det kræver derfor, at regeringen får støtte for indgrebet fra enten Enhedslisten eller de borgerlige, skriver TV2.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...