Drastisk fald i antallet af indbrud

24. oktober 2014 Uncategorized

Til trods for, at der i nyhederne her på Sønderborgnyt dagligt har været artikler om villaindbrud, viser en dugfrisk opgørelse, som Peter Baum, vicepolitiinspektør ved Lokalpolitiet i Sønderborg, har lavet for SønderborgNyt, at indbrudstyvene også holdt efterårsferie i uge 42.

Peter Baum

“Vi har været heldige med at fange indbrudstyve, men nabohjælp og bedre sikring af folks hjem er helt sikkert det, har haft størst indflydelse på faldet i antallet af indbrud i efterårsferien”, siger vicepolitiinspektør Peter Baum. Foto: Bo Bach Jensen, bachy@nopost.eu

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sammenlignet med 2013 kan vi notere ikke mindre end 66 procent færre anmeldelser med hensyn til indbrud i beboelse”, siger en meget tilfreds Peter Baum.

Mens der i efterårsferien sidste år blev anmeldt 62 indbrud i beboelse (55 i villaer og syv i lejligheder), nåede tallet i år “kun” op på 20 – alle i villaer.

Selv om det kunne være fristende for politiet at tage hele æren for det drastiske fald i antallet af indbrud, sender Peter Baum størstedelen af æren videre:

“Vi ser for alvor virkningen af nabohjælp nu, ligesom folk også er blevet langt bedre til at sikre sig med alarmer på deres huse. Vi ved, at alarmene stresser indbrudstyvene, så de stikker af med det samme eller måske kun lige snupper den lampe, de kan se på et bord. For tyvene kan jo ikke vide, hvem alarmen gå videre til – om det måske er til en nabo, der måske pludselig dukker op,” siger Peter Baum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er ikke den eneste, der oplevede et fald i efterårsferien hvad angår indbrud i beboelse. Politiet i Syd-og Sønderjylland har haft en intern videokonference om netop indbrud, og her var der ifølge Peter Baum en tydelig nedadgående tendens i stort set hele politikredsen.

Her blev der brudt ind

Augustenborg: 2.  Sundeved: 2. Dybbøl: 4. Sønderborg: 10. Gråsten/Rinkenæs: 2. Opgørelsen er lavet i tidsrummet fra lørdag den 11. oktober til søndag den 19. oktober begge dage inkl.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...