Christianskirken er en guddommelig praktikplads

23. oktober 2019 Uddannelse

Af Jens Brunsgaard Clausen, erhvervspraktikant

Sarah Victoria Balazevic er 15 år gammel, går på Privatskolen als, har vundet publikums- samt dommerprisen i Projektmesterskabet 2019 sammen med Sif Annabell Madsen, og er tidligere korsanger i Christianskirken, hvor hun nu er i erhvervspraktik.

Den praktikplads ikke er ligesom de mange andre, som vi plejer at høre om. Hun er i praktik som organist hos Astrid J. Thomsen.

Sarah Victoria Balazevic lærer ikke alene om orglets mange kundskaber, men har mange diverse-sager at tage sig til. Hun synger til bisættelser og lærer om postur og ansigtsminer. Hun observerer organistens gøremåde under gudstjenester,

“For observation er vigtigere end selv at prøve”, siger Sarah Balazevic Astrid Thomsen. Hun er med til dåb og bestemmer hvad korgruppen skal synge undervejs.

“Dagens forløb stemmer for det meste ikke overens med, hvad der står på skemaet”, siger Sarah Balazevic om de lange arbejdsdage. Der kan konstant ske ændringer i dagens forløb, men det er trods alt en del af det spændende i praktikpladsen.

Trods de uforudsigelige og lange arbejdsdage, går det dog stille og roligt fremad for hende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er lidt af en blanding i forhold til stress-niveauet, men for det meste går det stille og roligt fremad” siger hun.

Egentlig var organist ikke hendes førsteprioritet som praktikplads. Det var psykolog, for hun drømmer selv om at blive privatpsykolg en dag.

“Fordi man skal være 18 år for at skrive under på en tavshedspligt-erklæring”, spurgte jeg Astrid J. Thomsen, om der var mulighed for at komme i praktik som organist og det var der så. Det var fem dage inden, praktiksedlen skulle afleveres”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har ikke tænkt sig at have et arbejde i en kirke i fremtiden, men denne oplevelse har og er stadig meget lærerig for hende, fordi hun oplever en form for selvstændighed og planlægning som organist i Chrstianskriken.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk