Dybbøl Efterskole skal bygge for 25,5 millioner kroner

3. juni 2021 Uddannelse

Dybbøl Efterskole har underskrevet totalrådgiverkontrakt med Zeni-arkitekterne, som står bag MultiKulturhuset i Sønderborg. Ambitionen er at skabe et nyt, centralt samlingspunkt med køkken, spisesal og ankomstområde, hvor viden om specialpædagogik og trivsel smelter sammen med arkitekturen.

Overskriften for projektet er ”Fællesskab, trivsel og maddannelse i nye rammer”.

Den A. P. Møllerske Støttefond har doneret 14,9 millioner kroner til projektet. Den resterende del af pengene til det 25,5 millioner store projekt har Dybbøl Efterskole selv bragt til veje. Der er tale om et ambitiøst projekt, hvor det er en bærende del af konceptet, at der kan mærkes en forskel for eleverne i tråd med Støttefondens fokusområde ”Socialt byggeri med målbar effekt”, skriver Dybbøl Efterskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dybbøl Efterskole har udover Zeni arkitekterne engageret Carlberg som evalueringsrådgiver. De er specialister i, hvordan rum og arkitektur påvirker mennesker – vores adfærd, vores aktiviteter og vores mentale velbefindende. Carlberg skal sikre, at udviklingen af byggeriet tager afsæt i skolens pædagogiske visioner og brugernes behov.

Eleverne på Dybbøl Efterskole, ikke mindst de sårbare, er i dag udfordret af pladsmangel og støjgener i spisesal og køkken. For at afdække dette har Carlberg nøje kortlagt, hvordan de nuværende rammer fungerer blandt andet ved hjælp af observationer, interview og indeklimamålinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af dette samarbejde har Zeni arkitekterne og Carlberg holdt en workshop, hvor eleverne på Dybbøl Efterskole er blevet inddraget, så arkitekturen tager udgangspunkt i deres særlige behov. Eleverne har arbejdet med brainstorm, moodboard og bygget prototyper på nye løsninger.

Målet med workshoppen er, at Carlberg og Zeni arkitekterne får viden om elevernes særlige behov og at projektet bliver mere håndgribeligt, så det i sidste ende gør en forskel for elevernes trivsel og udvikling.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...