Dybbøl-Skolen bruger genbrugskunst som øjenåbner

11. oktober 2016 Kultur

 

Gennem et kunstprojekt er elever på Dybbøl-Skolen blevet meget klogere på de store mængder genbrugeligt affald vi bare smider ud. Og de har fået øjnene op for, at hvis der ikke gøres noget drastisk, så ender det med, der sejler flere plasticposer rundt i havene end der er fisk.

“Eleverne er blev udfordret med at skulle lave et kunstprojekt, der sætter fokus på alt det plastic og alle de andre genbrugelige ting, vi bare smider ud”, siger kunstneren Rick Towle, der har været primus motor i projektet. Han har til sin store glæde set, at der sideløbende er lavet muleposer af genbrugsstoffer og også en enkelt af brugte kasseposer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo lidt mærkeligt, vi slæber så mange plasticposer med hjem, når vi har været ude og handle. Vi betaler oven i købet penge for at gå og reklamere for butikkerne, der har deres logo på poserne”, siger Rick Towle til SønderborgNYT. Det er så legende let at tage en taske med i supermarkedet og i de andre butikker.

Dybbølskolens Stomp-orkester spillede frem til afsløringen af genbrugskunsten og efter snoren var klippet blev der kigget rigtigt grundigt på værkerne.

“Prøv lige at se, hvad man kan lave af brugte plasticlåg”, sagde en pige til veninderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk