Dybbøldagen: Der lægges buket ved Søbo nær Alssund

17. april 2017 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Forud for mindearrangementet på Dybbøldagen, tirsdag, på Dybbøl Banke er der, traditionen tro, lægning af buket ved mindestenen for faldne danske soldater ved Søbo nær Alssund.

Lægning af buketten ved mindestenen, som er placeret nær Alssund ved boligforeningen Søbo på Nordvesthavnsvej, gennemføres kl. 0900 og udføres af oversergent O. Wolff fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland.

Til stede ved ceremonien er også et flagkommando fra Marineforeningen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oversergent Wolff vil kort berette om hændelsen dengang for 153 år siden, hvor danske soldater under tilbagetrækningen fra skanse 9 og 10 kom under kraftig beskydning af preussiske soldater i stilling langs Aabenraavejen, skriver Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland i en pressemeddelelse.

En kamphandling der ender med døden for fem danske soldater fra 16. regiments 7. og 8. kompagni.Det er en træfning, der nok er ukendt for de fleste. En træfning der fandt sted efter at Dybbøl Skanser var faldet 18. april. En kamphandling i forbindelse med de danskes vej mod pontonbroerne for at komme i sikkerhed på Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her hviler fem danske soldater som faldt 18. april, står der på gravstenen der i 1909 blev sat op som erstatning for det trækors, som de preussiske sejrherrer rejste over de fem danske som de begravede på stedet.

Alle er velkomne til at overvære ceremonien, der finder sted kl. 09.00, hvilket gør det muligt efterfølgende at nå til ceremonien ved fællesgravene på Dybbøl Banke som begynder kl. 10.00.