Dybbølskolen: Spændte elever snart premiereklar med deres egen musical

27. marts 2019 Uddannelse

Siden sommerferien har eleverne på 6. årgang på Dybbølskolen arbejdet med en musical to timer hver uge – og den handler om alt det, der fylder i dagene hos netop elever, der går i sjette klasse.

Onsdag eftermiddag er der generalprøve og torsdag spilles der forestillinger med publikum på.

Med i det hele er Karoline og Magnus.

“Det er os selv, der har skrevet manuskriptet til forestillingen, hvor vi tager fat i nogle af de ting, som vi synes er vigtige”, siger Karoline, der både er skuespiller og musiker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mobning er et vigtigt emne, fordi mobning kan gøre, at det slet ikke er rart at gå i skole”, siger Magnus. Og netop mobning viser eleverne gennem to piger, der mobber en anden pige.

Heligvis er der en ny dreng i klassen, som samler en stor flok andre elever – og sammen fortæller de til de to mobbere, at det skal stoppe deres mobberi.

“I min klasse har der været lidt mobberi, men det blev ret hurtigt stoppet igen”, siger Magnus.

Titlen på musicalen er: Det ‘r Barnligt – og rammer en del af alt det de unge mennesker oplever, når de går på den sti, der fører fra det at være barn til teenager. Det er den periode, hvor puberteten kommer dumpende og gør, at alle voksne er dumme og ikke fatter det mindste – og det gælder ikke mindst skolelærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er den alder, hvor det bliver vigtigt at score en kæreste.

Mulighederrne for drama er mange.

Eleverne har haft det alletiders med at øve sig på deres musical.

“Det har været ret sjovt. Ind imellem har det været sådan lidt løssluppet og useriøst, men alligevel godt”, siger Karoline.

“Og alle, som går i sjette er med i musicalen. Der er en eller flere opgaver til hver”, siger Magnus.

Når generalprøven er slut, så handler det om spændte forventninger frem til premieren – og heldigvis er det et fælles projekt, hvor de kan læne sig op ad hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan er det, når man er en del af et fællesskab.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Politikerne vil ikke pille ved service-niveauet i hjemmeplejen

5. december 2021 Samfund

Hjemmeplejen forudser, at der kan komme udfordringer med at dække alle vagter. Dette skyldes et stigende sygefravær i relation til coronasituationen. Udfordringen bliver ydermere forstærket af et stigende antal ældre med behov for hjemmepleje og udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Det kan gøre det vanskeligt at opretholde […]

Læs mere...