EASV: 32 studerende kan nu kalde sig finansøkonomer

5. juli 2021 Uddannelse
Thomas Clausen. Foto: EASV
Thomas Clausen. Foto: EASV

Virksomhederne har for alvor fået øje på de finansøkonomer, som EASV uddanner stadigt flere af. I år satte EASV i Sønderborg rekord, da 32 studerende dimitterede fra den to-årige videregående uddannelse, og i modsætning til tidligere er det langt fra kun banker, der ønsker at ansætte dem.

“Efterspørgslen på finansøkonomerne er steget, og nu får de også job hos revisorer og ejendomsmæglere og i større virksomheders økonomiafdelinger”, siger campuschef Jesper Axelsen  i en pressemeddelelse.

Netop de mange forskellige muligheder var noget af det, der tiltrak Thomas Clausen. Han har lige afsluttet uddannelsen med et 12-tal. Efter 7 år i forsvaret, herunder en udsendelse til Irak, havde han sparet op til to års civil uddannelse med løn.

“Jeg ville gerne finde en videregående uddannelse i Sønderborg, hvor min kæreste netop havde fået job på sygehuset. Derfor var EASV en oplagt mulighed, og jeg kunne se, at uddannelsen til finansøkonom ville give mig rigtig mange forskellige muligheder,” fortæller han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overgangen fra fast arbejde i forsvaret til en civil uddannelse var ikke uden udfordringer, men Thomas Clausen ser tilbage på tiden på EASV som en god oplevelse.

“Udover at det var en anden verden end den, jeg kom fra, skulle jeg også vænne mig til at være en af de ældre i klassen. Men jeg fandt sammen med andre, der ligesom jeg kom med en vis erfaring, og det fungerede rigtig godt. Og så var der også nogle rigtig gode undervisere på uddannelsen”, siger den 29-årige tidligere oversergent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Clausen har, som de fleste andre, savnet den fysiske undervisning og kontakt med sine medstuderende under Coronaen. Men selvom han en gang imellem har skullet hanke op i sig selv for at finde motivationen, lykkedes det både at afslutte uddannelsen på fornemste vis og sikre sig en rigtig god praktikplads undervejs. En plads, der nu er blevet vekslet til et fast job.

“Jeg var så heldig at komme i praktik hos Sydbank her i Sønderborg i begyndelsen af året, og det gik så godt, at de tilbød mig en fast stilling som trainee, når jeg var færdig på EASV”, fortæller Thomas Clausen, der også har nået at blive far til en lille datter undervejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han vil heller ikke afvise, at han på et senere tidspunkt vil læse videre, men foreløbig kan han nyde tre ugers sommerferie med familien, inden jobbet kalder.

Coronakrisen gav også anledning til bekymringer hos campuschef Jesper Axelsen, der også selv underviser på finansøkonom-uddannelsen.

“Da vi stod med det her hold midt under coronaen, var vi spændte på, om der var praktikpladser til alle. Men det var der, og mange er også allerede kommet i job efterfølgende”, fortæller han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...