EASV har fået flere ansøgninger end sidste år

6. juli 2022 Uddannelse

Stramningen af den såkaldte dimensionering, der afgør hvor mange internationale studerende, Erhvervsakademi SydVest, EASV, må optage, rammer hårdt på antallet af ansøgere. Alligevel kan rektor Henrik Larsen konstatere, at EASV som det eneste af landets otte akademier, og som kun én af fire videregående uddannelsesinstitutioner, har fået flere ansøgninger end sidste år. Akademiets videregående uddannelser i Sønderborg, Esbjerg og Tønder er fortsat populære.

Mens rektor Henrik Larsen, glæder sig over, at flere end forventet gerne vil begynde på en af akademiets videregående uddannelser efter sommerferien, og at EASV som eneste erhvervsakademi har fremgang i antallet af ansøgere, ærgrer han sig også over de mange studerende, som helt har været afskåret fra at søge ind i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har langt færre studiepladser på vores meget populære engelsksprogede uddannelser i år på grund af den hårde dimensionering. Det har holdt mange fra overhovedet at søge, og alligevel kan vi se, at vi kommer til at afvise hovedparten af dem, der har valgt at gøre det. Det er trist og uforståeligt i en tid, hvor danske virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft”, siger han i en pressemeddelelse.

Til gengæld glæder rektoren sig over, at samtlige 20 akademi- og bacheloruddannelser på nær en bliver oprettet efter sommerferien. Det gælder også de helt nye uddannelser til energiteknolog og finansbachelor i Esbjerg. Den ene undtagelse er uddannelsen til byggekoordinator i Sønderborg, som desværre ikke har fået tilstrækkeligt med ansøgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alt i alt er vi godt tilfredse og ser frem mod et spændende nyt studieår, hvor vi også kommer til at drage nytte af erfaringerne fra Corona-nedlukningerne med hel eller delvis online-undervisning. For eksempel bliver uddannelsen til markedsføringsøkonom i Sønderborg udbudt som en hybrid sammen med et eller to rene onlinehold og cirka 50 procent fysisk undervisning”, fortæller Henrik Larsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...