EASV har – trods fremgang – plads til flere studerende

28. juli 2020 Uddannelse

Cirka 94.000 har i år søgt ind på en videregående uddannelse, og tirsdag får langt de fleste besked om, at de er optaget. 617 af dem får tilbudt en plads på en af uddannelserne på Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Esbjerg og Sønderborg, hvor især uddannelserne som finansøkonom, datamatiker og bygningskonstruktør er voldsomt populære.

“Overordnet set optager vi to procent flere studerende end sidste år, og på finansøkonomuddannelsen kommer vi formentlig over 150 studerende, hvilket er en kæmpe rekord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt i alt tegner der sig et positivt billede, og vi glæder os til at komme i gang efter sommerferien,” fortæller rektor for EASV, Henrik Larsen, i en pressemeddelelse.

Studerende kan stadig nå det

Men selvom der er fuldt booket på flere uddannelser, kan det godt betale sig at holde øje med akademiets hjemmeside, hvis man ikke har fået en plads i første omgang, understreger han.

“Vi ved af erfaring, at mellem 5 og 10 procent vælger at takke nej til den plads, de har fået. Dertil kommer, at vi har mulighed for at optage endnu flere studerende på de fleste af vores uddannelser. Så hvis man har fået afslag på en anden uddannelse eller bare ikke fik søgt på kvote 1 eller 2 i løbet af foråret og sommeren, er der stadig muligheder for en videregående uddannelse hos os,” siger Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forventer, at tallet på de 617 nye studerende bliver højere i løbet af august.

“Dels er der formentlig 10-15.000, som har fået afslag på en anden uddannelse og nu skal finde et fornuftigt alternativ. Dels er der nogle, som måske havde planlagt et sabbatår med udlandsrejser eller job, men må ændre planer på grund af corona. De har måske ikke fået søgt ind i første omgang,” siger han.

Allerede tirsdag er det muligt på easv.dk at få et overblik over, hvilke EASV-uddannelser der har ledige pladser. På hjemmesiden kan man også melde sig til et ekstra online informationsmøde om EASV’s uddannelser, der finder sted den 11. august fra kl. 16-17. Desuden sidder akademiets medarbejdere klar ved både mail og telefon til at modtage både spørgsmål og ansøgninger om optagelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgang på de tekniske uddannelser

Det er ikke kun uddannelserne som finansøkonom og datamatiker, der er voldsomt populære på EASV. Også flere af de tekniske uddannelser, eksempelvis produktionsteknolog og driftsteknolog, får flere studerende til næste år. Til gengæld går byggeuddannelserne lidt tilbage, men det kan der ifølge Henrik Larsen være flere forklaringer på.

“Der er forrygende travlt i byggeriet, og mange af dem, der søger ind på vores uddannelser arbejder i forvejen som eksempelvis murere eller tømrere. De har svært ved at finde tid til at tage en uddannelse lige nu. Og så har vi de seneste år haft rigtig mange studerende på byggeuddannelserne, så en lille tilbagegang, som vi oplever nu, er ikke så underlig,” vurderer han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Larsen vurderer, at akademiet vil kunne håndtere cirka 100 flere studerende end de 617, der er optaget i første omgang.

“Så der er ingen grund til at fortvivle, hvis man endnu ikke ved, hvad man skal efter sommerferien. Vi er klar til at snakke om både ønsker og muligheder,” siger EASV-rektoren.

Ledige pladser på EASV’s uddannelser offentliggøres den 28. juli på easv.dk

Kontakt EASV på optag@easv.dk eller telefon 4177 5710 for at høre mere om ledige pladser.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...