EASV: Seks studerende headhuntet i Kuala Lumpur

25. juni 2015 Uddannelse

Under deres studieophold i Kuala Lumpur blev seks datamatikerstuderende fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og Esbjerg tilbudt praktikophold i virksomheden Vedel IT. Direktøren, Mark Vedel, så potentialet i de studerende og tilbød dem en praktikstilling på stedet. De seks studerende er nu med til at udvikle software for virksomheder i hele verden fra kontoret i Kuala Lumpur. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/03/easv.jpg”>easv

Det skriver EASV SydVest i en pressemeddelelse.

En hurtig small talk på gaden. Mere skulle der ikke til, før det gik op for Mark Vedel, at han kunne bruge de seks datamatikerstuderende i sin virksomhed. Vedel IT har nu seks praktikanter tilknyttet kontoret i Kuala Lumpur, og oplevelsen har kun været positiv.

“Det er tydeligt, at de studerende har opnået en erfaring, der sætter dem i stand til at omsætte teori til praksis. De har en proaktiv tilgang til deres opgaver, og de går til dem med lyst og engagement. Vi tager gerne flere studerende fra Erhvervsakademi SydVest i praktik her i Kuala Lumpur”, siger Mark Vedel, direktør i Vedel IT.

En uventet drejning

At blive headhuntet af en dansk virksomhedsejer i Kuala Lumpur var ikke et scenarie, Michael Sienknecht havde forberedt sig på hjemmefra. Nu kan han ikke blot tilføje et studieophold til CV’et, men også erhvervserfaring fra Asien.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

“Jeg har fået et indblik i Asiens arbejdsmiljø og -kultur. Jeg tror helt sikkert, det giver et plus på kontoen i forhold til fremtidig jobsøgning, at jeg har kendskab til det asiatiske marked, normer og arbejdsvaner”, siger Michael Sienknecht, datamatikerstuderende på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

Han er sammen med fem medstuderende i praktik i halvanden måned og rejser til Danmark igen i slutningen af juni for at færdiggøre studiet.

Uddanner til hele verden

Det er ikke første gang, Erhvervsakademi SydVest oplever, at deres studerende bliver tilbudt job i udlandet. Uddannelseschef Anne Mette Tønnesen er stolt af, at virksomheder i hele verden efterspørger de studerende fra Erhvervsakademi SydVest.

“Jeg er selvfølgelig stolt af og glad for, at vores studerende er eftertragtet i hele verden. Det vidner om, at vi gør noget rigtigt, og at de studerende formår at bruge det, de lærer her hos os, i praksis”, siger Anne-Mette Tønnesen, uddannelseschef ved Erhvervsakademi SydVest.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk