EASV-studerende arbejdede sammen med iværksættere

1. december 2020 Uddannelse

Fra september til november har 23 studerende fra EASV i Sønderborg arbejdet sammen med Sønderborg Iværksætter Service og fire iværksættervirksomheder i faget iværksætteri. De studerende har været i online dialog med virksomhederne og skulle på den baggrund analysere virksomhederne og komme med forslag til udvikling af dem.

Valg af virksomheder

Samarbejdet mellem Sønderborg Iværksætter Service og EASV gjorde, at Sønderborg Iværksætter Service hjalp med at identificere virksomheder, der ville samarbejde med de studerende hen over hele efteråret. Fire virksomheder og organisationer meldte sig. Det var EcoSolutions, SWINX, fødevarenetværket ”Made in Sønderborg”, koordineret af Sønderborg Kommune og Culture Company.

Artiklen fortsætter under annoncen

På grund af Corona kunne samarbejdet kun gennemføres online, hvilket naturligvis har været en lærerig udfordring. Det er nu engang bedre at mennesker møder mennesker, skriver erhvervsakademiet.

Samarbejdet

De studerende startede med at få en pitch fra hver virksomhed. På baggrund af den valgte EASV-eleverne den virksomhed, som de ønskede at samarbejde med. Der blev lavet seks grupper med tre-fem studerende i hver.

Grupperne udarbejdede teamroller, personlighedsprofiler og udformede en gruppekontrakt for at få samarbejdet til at køre bedst muligt. Der har været løbende møder online med virksomhederne, hvor de studerende har lært virksomhederne bedre at kende og indsamlet data. De studerende fortæller, at de har været glade for at møde studerende på tværs af uddannelser og det har været lærerigt at kunne bringe forskellige kompetencer i spil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Analysen

De studerende har arbejdet med casen i dybden og skulle lave en 20-siders analyse af virksomheden sammen med forretningsmodeller og forretningsplan. De studerende har arbejdet sammen både på akademiet og efter skole, dog kun online. De har arbejdet bredt med strategi, ledelse, markedsføring, salg, logistik og økonomi.

Præsentationen

Som afslutning på samarbejdet skulle de studerende præsenterer deres resultater og løsningsforslag. Det blev til seks spændende præsentationer, som gav anledning til gode spørgsmål og kommentarer fra virksomhederne. Både virksomheder og studerende udtrykte glæde over samarbejdet, selv om det til tider har været hårdt og intenst, og ikke mindst på grund af corona-situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætterkonsulent Steen Bielefeldt siger om samarbejdet:

”Vi har været rigtig glade for at samarbejde med EASV og de studerende over længere tid. Corona har ikke gjort det nemmere, men det lykkedes for de studerende at forstå virksomhedernes behov og komme frem med mange interessante løsninger”.

Tilbud om praktik

Alle medvirkende virksomheder sluttede af med at tilbyde vores studerende en praktikplads fra januar 2020, så de selv kan være med til at implementere nogle af de ideer og planer, som de selv er kommet med.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores DNA handler om, at vores studerende kan omsætte deres teoretiske kunne til praktiske løsninger. Dette projekt er et godt eksempel på, at samarbejde mellem studerende og virksomheder skaber synergier, netværk og kommende medarbejdere til lokale virksomheder. Fra EASVs side vil vi gerne takke Sønderborg Iværksætter Service og de medvirkende virksomeder for stort engagment og tid”, siger lektor fra Peter Schroll.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...