EASV-studerende designer app til DR

10. september 2019 Uddannelse

Som studerende er der altid nogle opgaver, der er mere interessante end andre. Og når man som datamatikerstuderende får mulighed for at designe en app, som ingen ringere end “Mr. Manipulator”, Jan Hellesøe, skal bruge i bedste sendetid på DR1, så er det en af de mere interessante udfordringer.

Det oplevede Morten Jessen, der er i gang med femte semester på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi SydVest, EASV i Sønderborg.

“En dag fik vi besøg i klassen af Jan Hellesøe, som forklarede, at han skulle bruge en app til et eksperiment med digital manipulation. Han havde nogle helt specifikke krav til app’en, der først og fremmest skulle være meget simpel”, fortæller Morten Jessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En bekendt, der tidligere har studeret på EASV, havde anbefalet TV-værten at tage kontakt til Erhvervsakademiet, fordi akademiet har stærke kompetencer inden for både app-design og virksomhedssamarbejde, I programmet Manipulator, der bliver sendt tirsdage kl. 20 på DR1, vil Jan Hellesøe demonstrere, hvor nemt han via en specialdesignet app kunne manipulere tre testpersoner.

“Det, de ikke ved, det er, at jeg har designet denne her app til at vise, hvor sårbare, vi rent faktisk er over for digital manipulation”, sagde Jan Hellesøe i udsendelsen som indledning på eksperimentet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten Jessen udviklede app’en på få dage og præsenterede den først for sin underviser. Derefter kom turen til Jan Hellesøe.

“Vi havde et møde, og han havde nogle småting, han gerne ville have ændret. Ellers var han meget tilfreds”, siger Morten Jessen og fortæller om mødet med den kendte tv-vært:

“Jeg var da spændt og tænkte, at det måske ville være lidt intimiderende at møde ham. Men han var helt nede på jorden”.

Den største udfordring for Morten Jessen var i virkeligheden at tøjle sin kreativitet:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man har jo lyst til at lave en rigtig fed app med et lækkert design, fede farver og vilde funktioner. Så det sværeste var faktisk at bevare enkeltheden og overholde de specifikationer, Jan Hellesøe bad om. På den måde var det en god øvelse, fordi vi bliver jo også undervist i at samarbejde med eksterne kunder, der har nogle krav. Det var rigtig godt at få det prøvet af i virkeligheden”, forklarer han.

Eksperimentet i Manipulator lykkedes til de tre testpersoners store forbløffelse, og Jan Hellesøe gav Morten Jessens app de bedst tænkelige ord med på vejen i selve udsendelsen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er ret tilfreds med resultatet af den her app. Den virkede måske lidt bedre, end jeg lige turde håbe på”.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 Debat: Hvad er Fælleslistens mission?

26. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: For nogen tid siden kunne man læse at antallet af opstillede lokallister var i tilbagegang, hvilket formentlig er det rigtigt. Fælleslisten i Sønderborg har være mere levedygtige end mange andre, og vores historie går da også længere tilbage en mange andres. Den første borgerlige fællesliste blev dannet i de tre […]

Læs mere...