EASV-studerende: I mit praktikophold opdagede jeg at jeg kan mit fag

5. maj 2017 Uddannelse

Når man er studerende på Erhvervskademi SydVest, så er der på nogle af uddannelserne en tre måneder lang praktik, hvor noget af alt det, der er lært på skolebænken kan prøves af ude i virkeligheden, altså i en virksomhed.

Eva-Maria Schober læser designteknologi, som er en to-årig uddannelse og hun er netop kommet tilbage til skolen efter en virkelig vellykket praktikperiode hos Fantini i Aarhus, der laver luksustøj som afviser vand og snavs.

Eva-Maria Schober er så glad for sin praktikoplevelse at hun indstillede Fantini til at blive Årets Praktikplads 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Eva-MariaSchober indstillede sin praktikplads, Fantini of Denmark, havde hun næppe forestillet sig, at hun blev én af de ni studerende, der den 16. maj skal stå på scenen i Operaen i København. Her skal hun overbevise både dommerpanel og publikum om, at hendes praktik hos Fantini of Denmark skal kåres som årets bedste blandt de ni erhvervsakademier i Danmark.

“Jeg fik lov til at prøve mange ting – og der var ikke en lærer, jeg lige kunne spørge. Men jeg opdagede, at jeg kunne løse opgaverne, så det var en skøn oplevelse. Og især da jeg foreslog, at Fantini også begyndte at lave det smarte tøj til børn”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

EvaMaria Schober bobler af selvtillid efter sit praktikophold hos Fantini i Aarhus.

Chefen tog pænt imod hendes idé og skulle lige snakke med nogen om den.

Lavede sit eget design

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så fik jeg lov til selv at designe en serie og det er jo helt fantastisk at få den mulighed”, siger Eva-Maria Schober til SønderborgNYT.

Hun er stadig i kontakt med Fantini.

“Jeg er stadig en del af Fantini-Mini, som mit design skal hedde”, siger hun.

Eva-Maria Schober opdagde, hjun kan sit fag og har mod på fremtiden, selvom hun endnu har bestemt sig for, hvad den skal bringe.

“Jeg kan læse bachelor, finde et arbejde eller begynde at designe selv”, siger Eva-Maria Schober. Men først af alt skal hun lave sin hovedopgave og den er den, der mest af alt er i tankerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...