Efterlysning: Mere politisk uenighed

16. juni 2013 Debat

Af byrådsmedlem Helge Larsen, Socialdemokraterne:

Jeg er enig i budskabet fra Folkemødet på Bornholm, hvor der efterlyses mere politisk uenighed. Alternativet er en “dyne af enighed” og hvorfor deltage i kommunevalg, hvis man ikke kan se forskel?

Det hele bliver ensfarvet leverpostej. Det er politisk kant, der kan gøre lokalpolitik interessant – også for unge.

Lokalt har jeg diskuteret dette flere gange med kommunens nuværende borgmester, Aase Nyegaard.

Nyegaard er lokalliste-politiker og udtrykker, at det er en dyd ikke at have en ideologi. Det rigtige er at tage stilling fra sag til sag og selvfølgelig gøre det bedst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg respekterer holdningen, men jeg er dybt uenig.

Helge Larsen mener, at politik skal tage afsæt i en ideologi.

Der skal være en rød tråd, en linje i det politiske arbejde, ellers er beslutningerne på slingrekurs og udviklingsvejen bliver tilfældig.

En rød tråd kræver en grundholdning til, hvordan samfundet skal udvikle sig. En ideologi.

Hver gang der tages en beslutning, skal den måles på ideologien. Fremmes ligheden, er den solidarisk… Hvis ikke, så må vi finde andre løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideologiske grundholdninger er vigtigere værktøjer i lokalpolitikken end nogensinde. Den politiske situation i Sønderborg Kommune er et godt eksempel. Sagt i respekt så har borgmesteren ingen politiske grundholdninger. Derfor styres kommunen i høj grad af embedsværket. Det bliver de nødt til. Embedsværket sigter på gode bundlinjer i budgetterne og de ”politiske” målsætninger bliver kortsigtede, nedtonede og overvejende økonomisk orienteret. Linjen mangler.

Sønderborg Kommune har brug for igen at blive politisk styret. Det kræver en ideologi. Jeg foreslår en “rød én”. Den handler om mennesker og sætter borgeren i centrum.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...