Efterlysning: Mere politisk uenighed

16. juni 2013 Debat

Af byrådsmedlem Helge Larsen, Socialdemokraterne:

Jeg er enig i budskabet fra Folkemødet på Bornholm, hvor der efterlyses mere politisk uenighed. Alternativet er en “dyne af enighed” og hvorfor deltage i kommunevalg, hvis man ikke kan se forskel?

Det hele bliver ensfarvet leverpostej. Det er politisk kant, der kan gøre lokalpolitik interessant – også for unge.

Lokalt har jeg diskuteret dette flere gange med kommunens nuværende borgmester, Aase Nyegaard.

Nyegaard er lokalliste-politiker og udtrykker, at det er en dyd ikke at have en ideologi. Det rigtige er at tage stilling fra sag til sag og selvfølgelig gøre det bedst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg respekterer holdningen, men jeg er dybt uenig.

Helge Larsen mener, at politik skal tage afsæt i en ideologi.

Der skal være en rød tråd, en linje i det politiske arbejde, ellers er beslutningerne på slingrekurs og udviklingsvejen bliver tilfældig.

En rød tråd kræver en grundholdning til, hvordan samfundet skal udvikle sig. En ideologi.

Hver gang der tages en beslutning, skal den måles på ideologien. Fremmes ligheden, er den solidarisk… Hvis ikke, så må vi finde andre løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideologiske grundholdninger er vigtigere værktøjer i lokalpolitikken end nogensinde. Den politiske situation i Sønderborg Kommune er et godt eksempel. Sagt i respekt så har borgmesteren ingen politiske grundholdninger. Derfor styres kommunen i høj grad af embedsværket. Det bliver de nødt til. Embedsværket sigter på gode bundlinjer i budgetterne og de ”politiske” målsætninger bliver kortsigtede, nedtonede og overvejende økonomisk orienteret. Linjen mangler.

Sønderborg Kommune har brug for igen at blive politisk styret. Det kræver en ideologi. Jeg foreslår en “rød én”. Den handler om mennesker og sætter borgeren i centrum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...