Efterskolen Epos tog søndag imod 82 elever – det er ny rekord

8. august 2021 Augustenborg

Søndag eftermiddag mødte der hele 82 elever ind på Efterskolen Epos i Fynshav og initiativtageren til efterskolen, Matthias Granum, siger til SønderborgNYT, at der igen er tale om en elevrekord.

“Sidste år tog vi mod 72 elever , som var en rekord og i år er der ti flere, som vil gå her. To elever er fra Bornholm, nogle fra København og det øvrige Sjælland”, siger Matthias Granum for forklarer, det er skolens profil, som trækker eleverne til.

“Hvis eleverne ville have brugt masser af tid på sport, så kunne de uden tvivl have fundet en idrætsefterskole tættere på deres hjemegn end i Fynshav.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det specielle ved Epos er, at vi bruger leg og spil som en vigtig del af undervisningen. Leg er den ældste måde at lære på og gennem legen får man mulighed for at prøve ting af, lave fejl og gøre sig sine egne erfaringer. Og det, man selv har oplevet, husker man bedre end det, man har fået fortalt”.

Det er alle landets efterskoler, som får nye elever i dag, søndag, og det herlige for dem alle er, at eleverne ikke møder ind til online-undervisning, men får hele pakken med fællesskab, samvær, ryste-sammen-lege og masser af fællessang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi samlede både elever og forældre på plænen ved skolen og så var vi også indenfor og synge sammen”, siger Mathhias Granum og sidst på eftermiddag kunne efterskoleeleverne sende deres forældre hjem.

SønderborgNYT mødte to tidligere elever, som var med i Fynshav for at aflevere den næste Epos-elev fra deres familier.

“I min familie elsker vi rollespil og her er undervisnings-metoden ‘leg og læring’ og det styrker jo kreativiteten”, siger Ane fra Aarhus, som er med i Fynshav, fordi lillesøsteren skal gå på Epos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ane har brugt eår på at arbejde i børnehave og nu vil hun i gang med at uddanne sig til pædagogisk assistent.

Rune fra Malling er også tidligere Epos-elev og nu skal hans lillesøter begynde sit andet år på efterskolen.

“Selv hørte jeg om Epos fra en, der er med i samme rollespilsforening, som jeg selv.

“Efter at have hørt om efterskolens, så var jeg med nogle camps”, siger Rune Hald.

Han siger videre, at det var en meget ‘dyb’ oplevelse at være på Epos.

“Og på en efterskole bliver man også rigtig god til at bo og leve sammen med de mennesker, som man ikke synes så godt om”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...