Elev i 8. klasse testet positiv for Corona -24 er sendt hjem og skal også testes

3. september 2020 COVID-19

En elev i 8. klasse på Nydam-Skolen er onsdag testet positiv for Corona.

Det har betydet, at alle elever i den 8. klasse, hvor eleven går, er blevet bedt om at blive hjemme torsdag og fredag for at blive testet og undgå yderligere smittespredning. Det drejer sig om 21 elever samt tre lærere.

“Vi fik beskeden i går aftes og så tog vi telefonisk kontakt med det samme til alle forældre til eleverne i klassen samt de tre lærere for at orientere dem om, at de ikke skulle komme i dag og i morgen, og at de skulle testes efter vejledning fra Sønderborg Kommunes hygiejnekonsulent, så vi følger alle de retningslinjer, der er, når en elev på skolen er testet positiv for Corona”, siger skoleleder Stine Skyum i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle skolens forældre er – via Aula – informeret om situationen.

På Nydam-Skolen er der tre 8. klasser, og eleverne i de to andre 8. klasser samt resten af Nydam-Skolens elever kan indtil videre fortsætte med deres normale skolegang.

Sønderborg Kommunes sundhedsberedskab følger sammen med skolen udviklingen tæt.

Skolen er blevet vejledt med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens vejledninger og anvisninger fra kommunens sundhedsberedskab og følgende tiltag er sat i gang :

Identificerer/opsporer kontakter/nære kontakter til den smittede, det vil sige elever og lærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Informerer kontakterne, at de skal sendes hjem, at de skal blive hjemme og at de skal testes. Nære kontakter skal testes to gange og resten skal testes én gang.

Udleverer informationsmateriale om, at eleverne og lærerne skal blive hjemme og lade sig teste.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk