Elev på Internationalt Gymnasium i Sønderborg vinder national konkurrence i creative writing

13. januar 2023 Uddannelse
Pressefoto
Pressefoto

På EUC Syd er fokus ikke alene på biotek, teknikfag og programmering. Humanistiske fag som engelsk er også en stor del af elevernes hverdag – især når elever vælger at læse den internationale, engelsksprogede studentereksamen, International Baccalaureate. Og eleverne bliver også opfordret til at bruge deres kreative side.

I Sønderborg deltog både pre-IB-eleverne og 1.g klasser fra HTX sidste år i konkurrencen A Changing World med stor succes. Gabija Baltulyte fra pre-IB vandt nemlig for bedste digt med digtet, What is Beauty?.

Artiklen fortsætter under annoncen

A Changing World er en creative writing-konkurrence, der holdes af Engelsklærerforeningen og Det Nationale Center for Fremmedsprog med deltagelse af langt over 500 elever fra gymnasier i hele landet.

Konkurrencen gik ud på at skrive et digt eller en novelle:

’Write a poem or short story that reveals and explores how the world is changing by showing the effect of big changes on places and spaces, relationships and self, and on society in an imaginative way’.

Som optakt til konkurrencen deltog alle 1.g-elever fra Teknisk Gymnasium og alle pre-IB-elever fra Internationalt Gymnasium i Sønderborg i en virtuel workshop med den engelske forfatter Rebecca Stonehill, som vejledte eleverne i kunsten at tænke og skrive kreativt. Efter Rebecca Stonehills kyndige vejledning skrev eleverne hver et digt til konkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gabija Baltulyte vandt i kategorien digtskrivning. Med hæderen fulgte et diplom og 5.000 kroner.

Om vinderdigtet skriver dommerpanelet:

”I bedømmelsen har de tre dommere lagt vægt på brugen af metaforer, hvor vinderens centrale metafor passer godt til det overordnende emne og udvikles sikkert og flot gennem digtet. Sproget har en glimrende struktur, hvor opbygningen understøtter metaforen. Sprogligt er brugen af adjektiver og adverbier velstruktureret og understøtter budskabet. Det gælder for både vinderen og andenpladsen, at det er digte, som dommerne blev ved med at have i hovedet længe efter den første læsning”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 5.000 kr. skal bruges til delvis betaling for studenterkørslen til næste år, hvor Gabija Baltulyte og hendes klassekammerater kan sætte den internationale studenterhue på hovedet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...