Elevbyråd er i gang med at barbere 900.000 kroner af en ønskeliste

20. april 2018 Uddannelse

I Byrådssalen på Rådhuset er pladserne fredag overtaget af Elev-Byrådet, som skal forhandle projekter for 1,9 millioner kroner ned til en million.

Folkeskolerne skal deles om en million vakseægte kroner og formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris, gav eleverne et par gode råd inden starten på forhandlingerne:

“Det resultat, som i kommer frem til er sådan det bliver. Den færdige ønskeliste skal ikke godkendes i byråd eller udvalg. Så I bestemmer. Og når man bestemmer, så følger der et ansvar med – og det ansvar gør, at der også nogle gange skal siges nej”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når I skal lægge jeres ønsker frem og fortælle de andre, hvorfor de er vigtige, så er det en god idé at være ærlig”, sagde Claus Klaris.

Elevrepræsentanterne fra kommunens folkeskoler har dagen i dag til at lave den færdige plan, som spreder en million kroner ud på  til forskellige projekter.

“Og så kan jeg da lige tilføje, at det kun er i Sønderborg, der forhandles om rigtige penge til projekter, som bliver til noget”, sagde Claus Klaris.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...